Urasc sa am KKT pe talpa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Urăsc să am excremente pe talpă, urăsc să alunec pe ceva moale şi să miroasă în jurul meu a fecale proaspăt livrate.

Faza iniţială. Am crescut alături de un câine 12 ani şi nu am strâns nici măcar o dată după el. Erau puţini câini pe stradă atunci (înainte de ‘89) şi la vârsta aia nu mi se părea o problemă, în plus nimeni nu mi-a spus ca îl deranjează şi că ar exista o soluţie pentru acest disconfort.

Faza a doua. M-am căsătorit, am făcut un copil şi am început să mă lovesc de problema celor 8 roţi ale caruţului care trebuiau curăţate de excrementele de câine, înainte de
a-l băga în maşină. Apoi am trecut la perioada "luat de pe jos" şi băgat “Caca” în gură. Aşa am ajuns ca împreună cu o prietenă, mamă a 5 copii, să căutăm o soluţie la disconfortul creat de numărul tot mai mare de stăpâni care nu strâng după căţelul lor. Am citit că problema nu este numai la noi, multe ţări, aşa-zis civilizate, s-au lovit şi încă se lovesc de iresponsabilitatea proprietarilor de câini care nu strâng. Lupta se dă desfăşurând campanii de informare, sensibilizare, conştientizare asupra pericolelor şi lipsa spiritului civic al acestei atitudini.

Acţiunea. Pentru că Educaţia, Cultura Urbană se face în timp, noi am ales să promovăm şi să stimulăm montarea de Stâlpişori pentru pungi, deoarece acest mobilier urban îndeplineşte 2 funcţii: spaţiu publicitar permanent al mesajului social Strânge dupa căţelul tău! şi dispenser de pungi gratuite. Această soluţie este răspândită în multe state dar şi la noi, în Bucuresti şi Oradea. După ce am studiat problema, am realizat că montarea unui stâlpişor costă aproximativ 100 de euro şi reprezintă un mijloc avantajos şi eficient de a promova la orice oră, pe orice vreme mesajul social Strânge dupa căţelul tău!

Bineînţeles că vor fi cetăţeni ce vor lua punguţele pentru a-şi împacheta sandvich-ul, mai ales la început. Chiar şi cu acest gest, la fel de civilizat ca al celor ce nu curăţă după al lor căţel, important este că mesajul este prezent la 5 dimineaţa şi pe viscol, atunci când stăpânii scot animalul de companie să işi facă nevoile.

Campania noastră îşi doreşte să încurajeze, să sprijine cetăţenii să ceară Primăriei montarea unui stâlpişor în colţul străzii lor, în cvartalul lor, în calea de acces a stăpânilor, ca
această piesă de mobilier urban să-şi îndeplinească cele doua utilităţi: informare şi distribuţie

Aşadar, stimaţi cetăţeni iubitori de căţei, igiena şi respect, cereţi-i Primarului un stâlpişor în cartierul dumneavoastră!

PS Suntem de gasit si aici2 comentarii

Urasc sa am KKT pe talpa
dragosh_r0ck
#1 -

?

instalarea = 100 EUR.

dar, cat va costa intretinerea si cine o va face?

Urasc sa am KKT pe talpa
Anca Gherasim
#2 -

Intretinere stalpi cu pungute

In Oradea pun in fiecare dimineata 40 de pungute pe fiecare stalp. Ne-au comunicat ca dau 12 lei pe 1500 pungi. Deci la 5 stalpisori (cat am cerut la Iasi) ar veni 5 x 40 pungi x 30 zile = 6000 de pungi pe luna x 12 luni = 72000 pungi pe an/1500 pungi per set = 48 seturi x 12 lei = 600 lei pe an. Cine le-ar pune si le-ar plati? Primaria Iasi ne-a indemnat sa cautam un parteneriat cu un ONG de protectie a animalelor pentru a incuraja adoptiile din adaposturi sub indemnul Adopta responsabil (adica auma-ti intreaga raspundere, inclusiv cea cu stransul). In Oradea se ocupa de asta RER - societatea de salubrizare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

DESPRE AUTOR

Anca Gherasim

Anca Gherasim

Sunt un cetatean iubitor de Normalitate, inteleasa nu totdeauna ca fiind Comunul ultimilor 25 de ani. M-am implicat in... citeste mai mult

Website
strangdupacatel.ro
Facebook
facebook.com/anca.gherasim.52

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE