Text pentru dimineata de dupa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Luni. Astazi cel putin unul dintre prietenii tai iti va spune: "ti-am zis eu ca asa va fi"

O sa simti, probabil, un soi de mahmureala si iti vei jura ca nu te mai uiti la televizor o vreme. Aseara ai stat pana tarziu. Daca n-ai fost pe strada pe undeva, atunci sigur ti-a functionat televizorul in background. Zgomotul acela, bazaiala aia enervanta si irezistibila in acelasi timp, ti-a intrat pe sub piele si, probabil, inca mai vibreaza pe undeva prin tine. 

Cu toate astea n-ai sa te abtii. O sa iti cercetezi cu energia care ti-a mai ramas timeline-urile de pe retelele sociale. O sa cauti semnificatii si confirmari in orice stire care iti iese in cale. 

Pana la mijocul zilei esti iar cu motoarele turate. "Dar daca se mai intampla ceva?"  "Se mai poate schimba rezultatul?".

Ai obosit de opiniile altora, teoriile de tot felul te enerveaza. Dar nu te poti abtine. Daca stai sa te gandesti bine, si propriile tale opinii te obosesc. 

La televizor sunt tot oamenii aia de ieri. Politicienii, comentatorii-sluga, expertii prudenti, bagatorii de seama, vorbitorii de vorbe. Cei mai odihniti vor face rationamente convolute, altii isi vor ascunde greu satisfactia sau dezamagirea. Valul de ipocrizie, falsa indignare si cabotinismul sunt atat de mari incat nu-ti trebuie instrument ca sa le masori. 

Si moderatorii pe figurile carora, daca te uiti cu atentie, poti citi un soi de exasperare incolora. 

Mai e si un soi de mirare. Lumea e tot aici. Nu-s chiar mari schimbarile. Trece si asta. Peste vreo luna e Craciunul. Un concert, o aniversare. Si inca vreo doua evenimente pe care ai promis ca nu le ratezi. 

Iti aduci aminte de cuvintele cuiva: In ziua in care va avea loc sfarsitul lumii, nu vor fi martori care sa povesteasca. Asa a fost si la inceputul ei. Chestia asta e scandaloasa. 

A mai incercat cate unul in ulltima vreme sa prevesteasca sfarsitul doar ca sa se bucure de spectacol. Profetia a fost ratata.  

Suntem toti aici. Vin iar alegerile. Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE