E sambata. Inca nu stiu cu cine votez, dar stiu ca ies la vot

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fac parte din masa de indecisi. Cei pe care desi toti ar incerca sa ii atraga intr-un fel sau altul, nimeni nu o face la modul convingator si nici nu am vazut sa faca eforturi substantiale in acest sens. Opinia mea.

Tot ce am vazut pana acum este un PSD care se concentreaza sa isi pastreze masa de alegatori existenta, un Iohannis prea tacut, prea rezervat, prea parca fara vlaga, o Elena Udrea pe care mi-e imposibil sa o iau in serios si o Monica Macovei asupra careia (sau mai bine zis in ceea ce ar privi mandatul ei) am semne mari de intrebare. Cam aici se fac jocurile, ca vrem sau nu vrem. Restul sunt pioni de luat in seama in cazul in care vrei sa anulezi un vot de-al celorlalti.

Nu stiu cu cine votez. Am citit presa. Online. La televizor nu m-am uitat dar ma indoiesc ca m-ar ajuta sa imi fac o opinie valida. M-am uitat insa la inregistrari de interviuri si emisiuni pe care le-am considerat relevante. Am dezbatut cu oameni care se pricep cat de cat la politica, au un bagaj de cunostinte bogat in acest sens si acces la informatii, fara sa iau “for granted” ce mi-au spus, ci ca sa ma documentez si argumentez mai bine. Am incercat sa aflu si sa identific scheme si tertipuri de PR care sa ma ajute sa inteleg jocurile care se fac.

Si totusi, inca nu stiu cu cine votez. Dar stiu ca ma duc la vot.

Pentru ca stiu ca NU votez cu Ponta. Imi este clar intiparit in minte iar motivele sunt dincolo de infinit. Daca ar iesi presedinte ar fi pentru prima data in viata mea cand mi-ar fi rusine sa spun ca sunt roman. Ies la vot ca sa pot sa imi spun in primul rand mie si apoi celor apropiati si copilului meu ca eu nu l-am votat, ca nu a fost optiunea mea si ca am facut ce am putut ca sa nu fie el acela. Chiar daca optiuni bune nu exista si sanse pentru mai bine nu se vad.

Da, m-am saturat sa votez cel mai mic rau si m-am saturat sa votez impotriva lor. Dar de aceasta data mai e de luat in calcul o ipoteza: daca nu o fac, e aproape ca si cum as vota cu Ponta. Pentru ca el are de castigat cel mai mult din lipsa mea la vot, iar calculul e simplu:

Pentru votul meu lipsa, procentele se calculeaza la o masa mai mica de oameni. Si pentru ca ei sunt multi si ies la vot, iar masa la care se raporteaza e mai mica, ei castiga. Da, procentele nu fac presedinti, cifrele absolute ii fac. Dar procentele fac PRul, procentele creeaza perceptii, procentele sunt arme fantastice de manipulare. Nu vreau sa fac parte din statistica in favoarea lor.

Lipsa mea le dubleaza lor sansele, pentru ca nici macar nu pot sa anulez un vot al lor - eu sunt -1, ei sunt +1, iar la diferenta iese 2. Nu e un calcul corect dar destul de aproape de realitate si periculos de aproape in turul 2.

Nu sunt impotriva absenteismului si cred ca uneori e optiunea corecta. Dar cred ca absenteismul de aceasta data nu e o detasare si o negare a clasei politice romanesti, ci o sustinere tacita si indiferenta a ceea ce acum pare a fi cel mai mare rau dintre toate. Prin urmare, ma duc la vot. Pentru mine si constiinta mea. Pentru ca nu vreau sa le fac jocul sau sa fiu pion in jocul lor. Macar iau cu mine “un cal” sau “o tura”, macar “o tabla” amarata. Vreau sa nu fiu nici a lor, nici a celorlalti, prefer sa fiu a nimanui si singura cale prin care pot face asta e sa votez.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

DESPRE AUTOR

Mihaela Barsan

Mihaela Barsan

Lucreaza in comunicare de 12 ani. Pasionata de tehnologie si internet, in prezent conduce propria agentie de digital advertising. citeste mai mult

Website
twitter.com/elanovac

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE