Din prea multa dragoste de Iohannis, ne dam cu democratia in cap

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-a umplut internetul de manifestari de dragoste pentru Klaus Iohannis. Foarte bine, fiecare are dreptul sa se indragosteasca de cine vrea, chiar si politic, chiar si orbeste. E chiar posibil sa ma fi imbatat si eu cu acest sentiment de cateva ori... mi-a mai trecut. 

Ce nu inteleg e ura, nu doar virtuala, ci aproape fizica, pe care multi dintre acesti indragostiti o au si si-o exprima fata de cei care au indraznit sa voteze altfel.

Ai votat cu PSD? Cu Victor Ponta? Esti prost! Esti needucat! Esti un taran! Esti un sarantoc, bă! Analfabetule!

Unii ar trece chiar la "epurare", i-ar concedia pe toti cei care au votat cu PSD sau care au simpatii pentru PSD. Altii i-ar da afara din tara sau ar cere autonomia "Romaniei curate", formata doar din judetele albastre. E plin Facebook-ul meu de astfel de manifestari radicale.

Oameni buni, ce ati patit?! Cica, Romania si-a manifestat extraordinar toleranta prin faptul ca si-a ales un presedinte care nu e nici ortodox si mai face parte si dintr-un grup etnic minoritar. Toleranta! Pai, unde-i toleranta in cazul celor care au o alta optiune politica? Unde-i acum citatul ala din Ion Ratiu despre democratie: "Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!"

Ati innebunit? E adevarat, poate nu e usor de inteles de ce unii au ales sa voteze cu Victor Ponta dupa cate si mai cate tampenii, arogante, ilegalitati a facut alaturi de PSD. Sau poate n-ar fi asa de greu de inteles daca ati face un exercitiu simplu si timp de doar cateva luni v-ati culege informatiile doar de la televizor.

Daca v-ati scoate capul din ecranul smartphone-ului, poate ati vedea si o alta Romanie in care acesti oamenii care au votat cu PSD nu au alta vina decat acea ca informatia fie ajunge foarte greu la ei, fie deformata, fie deloc. Iar prin aceste reactii nu faceti decat sa-i pierdeti si mai mult si sa-i marginalizati si mai tare. Nu faceti decat sa-i impingeti si mai mult in bratele Antena 3.

Nimeni nu are de castiga din aceasta mentalitate, e total gresita si pana si Iohannis a mentionat in treacat acest lucru, cand a spus ca sunt unii care vor sa rupa Romania in doua. Bineinteles, nu se referea la voi... sau poate ca se referea, avand in vedere ca si voi faceti fix acelasi lucru acum.

Si mai tineti cont ca stanga nu este deloc o treaba rea (poate ati sti acest lucru daca ati sti si voi, la randul vostru, sa va alegeti mai bine informatia, ca acces aveti la ea), nu o mai confundati cu comunismul, pentru numele lui Karl Marx (dar asta e alta discutie).

In acelasi timp, stanga in Romania nu este deloc reprezentata de PSD (a spus-o si Iohannis in runda a doua de dezbateri, daca pe mine nu ma credeti). De fapt, politic, stanga nu exista in Romania.

O sa inchei prin acest "minunat" exemplu, de-a dreptul revoltator:

Din prea multa dragoste de Iohannis si de democratieNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

DESPRE AUTOR

Gruia Dragomir

Gruia Dragomir

A absolvit Facultatea de Litere cu o lucrare de licenta despre influenta culturii americane asupra literaturii romane. A debutat... citeste mai mult

Website
metropotam.ro
Facebook
facebook.com/gruia.dragomir

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE