Alegerile se vor termina in strada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E halucinant ce se intampla astazi in diaspora... sau, ma rog, e un deja vu urat.

Nu conteaza ca ai votat pentru unul sau altul sau deloc, faptul ca zeci de mii de romani sunt umiliti astazi intr-un mod incredibil, ar trebui sa te revolte. 

Avem un nou Ministru de Externe, un fost candidat la presedintie in turul I (oarecum aberant, dar sa zicem...), iar cinismul acestuia (sau prostia) nu face decat sa inflameze si mai mult sentimentul de revolta. 

As vrea sa recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata sectie este la Nancy, unde, la ora actuala, nu exista niciun fel de coada", a declarat, duminica, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Melescanu

Declaratiile sale nu s-au terminat aici, dar sa va traducem aceasta fraza, pentru ca poate traiti cu impresia ca Nancy este un cartier din Paris. Nu, Nancy este o localitate aflata la 385 de km de Paris.

Intre Bucuresti si Cluj, distanta este de aproximativ 400 km. Tu, daca nu ai putea sa votezi in Bucuresti, ti-ai lua bilet de tren dus-intors (in jur de 200 de lei) pentru a vota in Cluj?  

A, bine Clujul nu este "leaganul art nouveau care s-a creat in Franta si care este bine cunoscut si in Romania", un motiv in plus pe care Melescanu l-a invocat pentru a-i motiva pe romanii din Paris sa plece spre Nancy.

La cum se prezinta lucrurile, aceasta zi se va termina cu proteste in toate marile capitale ale Europei si in marile orase din Romania.

[UPDATE: este absolut revoltator cum televiziunile de partid incearca sa manipuleze adevarul... Bineintels, acest lucru nu va face decat sa ofere un motiv in plus ca romanii sa iasa in strada.]


sursa foto

Va lasam mai jos cateva filmulete din orasele in care cozile formate din romani care-si doresc sa voteze se intind pe lungimi impresionante:

Londra

Madrid

Paris

Dublin

Munchen

Sa ne amintim ca vineri, romanii au iesit in strada tocmai pentru a atrage atentia ca sunt revoltati de felul in care au decurs alegerile in diaspora in turul I si ca nu vor ca aceasta situatie umilitoare sa se repete si in turul II:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

DESPRE AUTOR

Gruia Dragomir

Gruia Dragomir

A absolvit Facultatea de Litere cu o lucrare de licenta despre influenta culturii americane asupra literaturii romane. A debutat... citeste mai mult

Website
metropotam.ro
Facebook
facebook.com/gruia.dragomir

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE