Al treilea mandat al lui Traian Basescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Se poate identifica in discursul lui Victor Ponta un soi de repetitie ritualica. Spune intruna Traian Basescu. 

Pensii Basescu. Moldova Basescu. Hotie Basescu. PD-L Basescu. Iohannis Basescu. Justitie Basescu. Plagiat Basescu. Orice Basescu. Lozinca Basescu.  

Pentru candidatul PSD numele inca-presedintelui e a treia faza a respiratiei: inspira, expira, Basescu.

A facut-o si in seara asta. Insistent. L-a introdus pe viitorul fost presedinte in toate subiectele. Cat de mult a putut. In orice subiect. Cu sau fara legatura. 

Si atunci cand nu l-a invocat, l-a imitat. A intrat peste adversar. A deturnat discutia. A fluturat Constitutia. A folosit tactica "ba pe-a mamei dvs".

Cu mai putin talent, cu mai putin umor si cu parca mai putina convingere. Dar a facut-o.

A facut-o fara ca biografiile lor sa fie similare. Fara ca victoriile sa fie aceleasi. Fara ca esecurile lor sa fie la fel de mari.

De-a lungul intregii campanii, Victor Ponta a promis insistent o despartire de Traian Basescu. In cuvinte, in gesturi si, partial, in spirit. Nu a facut-o.

Cu o rata de aprobare in sondaje undeva la limita de jos, in vecinatatea lui Dan Voiculescu si a dorintei de extractie a unui dinte, Traian Basescu e aproape singur. S-a despartit mai toata Romania de el. Cei care nu au vrut sa le fie taiate pensiile, cei care nu admit compromisurile in justitie, cei care s-au plictisit de el, cei pe care i-a obosit, cei care nu tolereaza esecuri si multi, multi altii.

Nu il mai asculta, au uitat de el sau fac eforturi voluntare sa nu tina seama de indemnurile, sfaturile sau avertismentele presedintelui aflat la final de mandat. 

Nu si Victor Ponta. Victor Ponta, marele preot al despartirii de Basescu, nu se poate desparti de el. Pentru ca fara Traian Basescu, Victor Ponta e monument de dezorientare si lipsa de sens. Fara Traian Basescu, cel care i-a dat functie si semnficatie, Victor Ponta e altceva. Ce? Nu stim inca. 

De asta intrebarea rostita la final de domnul Iohannis are o incarcatura simbolica naucitoare pentru contracandidatul sau: "Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier?".  

Continuarea ei ar fi "Si daca Traian Basescu s-a recunoscut in dvs?" "Si daca eu i-am mostenit colaboratorii iar dvs spiritul, fara sa vi se inmaneze si  manualul de utilizare?

Uitandu-se la Victor Ponta, Klaus Iohannis l-a vazut pe Traian Basescu. Privindu-l pe Klaus Iohannis, Victor Ponta l-a vazut pe Traian Basescu. 

De abia acum e fericit Traian Basescu. Acum stie ca va ramane la Cotroceni

Pe aceeasi tema:


4 comentarii

Al treilea mandat al lui Traian Basescu
Un om
#1 -

Ponta presedinte !

Astept cu nerabdare sa iasa Ponta presedinte, apoi astept cu nerabdare ziua in care alegatori lui se vor razvrati si vor iesi in strada la proteste ca si cu Basescu !

Al treilea mandat al lui Traian Basescu
Dan
#2 -

Avertizare de cod rosu !

Avertizare de cod rosu pentru urmatorii 10 ani ! Nu uitati, cel mai important cadou pe care l-a primit Basescu a venit de la Adrian Nastase. O constitutie schimbata, mandatul de 5 ani si puteri sporite ca sa nu poata fi dat jos. Initiatorii modificarii legislatiei n-au luat atunci in calcul faptul ca Nastase ar putea pierde alegerile. Ponta nu a dorit modificarea Constitutiei si va beneficia de puterile sporite conferite presedintelui.

Al treilea mandat al lui Traian Basescu
Cavalary
#3 -

@Dan

Exact. Basescu s-a folosit cu abilitate de ce-si pregatisera PSDistii pt. ei... Si acum au avut inca 10 ani sa planuiasca si mai bine ce au de gand.

Bineinteles, situatia fiind aia care e, si Iohannis se va putea folosi de ea exact la fel, iar cei din spatele lui si mai si. Dar p-astia-i avem, cu astia defilam acum, rau mai mic ca de fiecare data in turul 2 si dupa aia poate totusi reusim ceva legat de creat alternative...
... Si poate toti care-s nemultumiti o sa le si sustina.

Mda, vise...

Al treilea mandat al lui Traian Basescu
Gusty
#4 -

Comentariu nou

...al 3-lea mandat al lui bãsescu va fi ori la pushcãrie , ori ciuruit între 4 scânduri , la cât rãu a fãcut el ROMÂNIEI shi ROMÂNILOR...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

CE ESTE PUBLIC IQ?

Public IQ este o platforma de dezbateri libera, deschisa tuturor autorilor, persoane si organizatii, care vor sa isi faca auzita vocea in spatiul public.

Public IQ este deschis expertilor, militantilor, oamenilor care se conduc in viata dupa o ideologie complexa sau sunt interesati sa li se inregistreze opinia in privinta unei chestiuni specifice.

Metropotam si Public IQ cred ca vocile societatii civile sunt prea putin reprezentate in discursul public dominat din pacate de zumzetul intereselor speciale care lasa interesul public in plan secund sau il uita cu totul.

Autorilor Public IQ le cerem putin: onestitate, coerenta si preocupare pentru mai-binele comunitatii indiferent de natura ei.

Daca crezi ca poti contribui la o dezbatere curata si folositoare, scrie-ne la editor@publiciq.ro.


  • REACTIE RAPIDA
  • COMUNITATI
  • OPINIE
  • CUNOASTERE
  • ACTIUNE