Te ocupi de acest loc?
Promoveaza-l !

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) (Bucuresti - Parc, Sport, Terasa)

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Parc din sectorul 3 din Bucuresti, cunoscut si sub numele de Parcul Alexandru Ioan Cuza sau Parcul Titan sau Parcul IOR.

Acronimul IOR, provine de la numele fabricii Întreprinderea Optică Română, aflată în vecinătate.

Are o suprafață de aproximativ 85 hectare, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din București. Amenajarea parcului a început în 1965 și a durat circa 5 ani, fiind inaugurat in 1970.

Înainte de amenajare, secțiunea dinspre Str.Baba Novac purta denumirea de "Reconstrucții", iar sectorul dinspre Bd.Camil Ressu (fost Ion Șulea) se chema "Flax".

Lacul parcului este Lacul Titan de origine naturala despărțit de Podul Liviu Rebreanu în două segmente, numite Lacul Titan 1 și Lacul Titan 2.

Pe lac există cinci insule, numite "Insula Pensionarilor", "Insula IOR", "Insula Câinilor", "Insula Trandafirilor" si "Insula Înecaților".
Cronica Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Lacurile din Bucuresti si din jurul Capitalei - Infografic

Lacurile din Bucuresti si din jurul Capitalei - Infografic

Zilele de vara ne dau senzatia ca timpul liber tine cu noi si avem energie sa facem lucrurile care ne plac. Chiar daca stati la birou sau la cursuri...


Parc: IOR primavara

Parc: IOR primavara

Am ajuns in parcul IOR , cunoscut si drept parcul Alexandru Ioan Cuza sau Titan, dupa numele lacului din mijlocul sau, in dupa-amiaza de Florii - miscare strategica foarte proasta,...

citeste toata cronica|20 Aprilie 2011

Locul saptamanii: Parcul IOR / Titan (revizitat)

Locul saptamanii: Parcul IOR / Titan (revizitat)

Despre Parcul IOR / Alexandru Ioan Cuza / Titan v-am mai povestit acum vreo 4 ani , iar anul trecut l-am inclus in topul celor mai frumoase parcuri din Bucuresti...

citeste toata cronica|07 Iunie 2010


Acest loc este in urmatoarele colectii

Se incarca

Locuri promovate pe Metropotam

6 comentarii

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
Lumierre
#1 -

stepa

e placut pentru cei carora le place stepa si au amintiri campenesti...

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
locuitor  al sectorului 3
#2 -

Comentariu nou

I.O.R numai este parc. Primarul sectorului 3 Liviu Negoita cu o iresponsbilitate cutremuratoare, zi de zi distruge parcul. A facut din el piata de desfacere pentru buzunarele lui si ale neamului sau. Sintem ingrijorati pentru acest dezastru . Locuitor al sectorului 3.

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
locuitor  al sectorului 3
#3 -

Comentariu nou

jos Negoitza!

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
Un cetatean "neturmentat"
#4 -

Multe lucruri bune dar si rele

Sa fim corecti si sa recunoastem ca Liviu Negoita si consilierii sai au facut in 4-6 ani cat nu s-a facut in primi 15 dupa revolutie in ceea ce priveste aspectul urbanistic al sectorului 3; rau este ca in acest moment in parcul Cuza, aleile asfaltate acum 1 an sau 2, si care sunt de o calitate exemplara (fara crapaturi sau gropi), sunt sparte cu mare frenezie si inlocuite cu pavaj din piatra cubica neslefuita, care nu ofera nimic mai bun din punct de vedere estetic iar calitativ nici atat pentru ca suprafata rezultata este cu denivelari care fac de exemplu plibatul unui copil in carucior, un mod de tortura pentru cel mic ce este zduncinat de-i sar "capacele"; intrebarea este de ce s-a stricat ceva impecabil? Am trimis aceasta intrebare pe mail la primarie pe site-ul oficial dar nu mi-a raspuns nimeni. Regretabil!

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
Laura
#5 -

Un parc minunat!

power Liviu Negoita e cel mai bun primar pe care l-a avut vreodata sectorul 3,iar cu parcul Alexandru Ioan Cuza(fostul IOR) a facut o minune,ai unde sa te plimbi cu placere si ai ce sa vezi:flori superbe,rate si broscute testoase,fantani arteziene superbe,fanfara in fiecare weekend,targuri,o multime de locuri de joaca pentru copii si o multime de banci nou-noute.Dupa cum a spus mai sus si cetateanul "neturmentat" in primii 15 ani dupa revolutie nu s-a facut nimic in sectorul asta iar parcul arata jalnic,era o epava,o adunatura de buruieni.Deci...mai lasati comentariile rautacioase si uitati-va in jurul vostru si vedeti cum arata acum sectorul asta.Cat despre parc,e la acelasi nivel cu Herastraul sau chiar il depaseste.Aveti unde sa va plimbati copiii in liniste,au unde sa se joace si au ce vedea.

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)
Gigel
#6 -

Comentariu nou

Postacilor...Stiu ca sunteti platiti sa stati in spatele unui laptop si sa postati pe forumuri aprecieri negative la adresa lui Negoita, dar da-o in *****, fiti mai creativi...nu ne spuneti ca e negru cand de fapt e alb....

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Preturi orientative (metodologie)

Zona Titan (min/max)
  • Cafea: 6/10 lei
  • CocaCola/Pepsi: 6/7 lei
  • Bere: 5/8 lei
  • Sticla de vin: 70/90 lei
  • Hamburger: 38/38 lei
  • Masa in doi: 80/120 lei
Harta Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Unde iesim


Cei care au fost aici au fost si in:

Se incarca

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje