Te ocupi de acest loc?
Promoveaza-l !

Muzeul Casa Memorială Maria si dr. George Severeanu (Bucuresti - Muzeu)

Muzeul Casa Memorială Maria si dr. George Severeanu
Din:
Muzee

str. Henri Coandă nr. 26 (fostă I.C. Frimu)

orar 10-18.

Tarif de vizitare 5 lei (adulți), 2 lei (elevi, pensionari). Fotografierea sau filmarea nu sunt permise. La cerere și cu programare prealabilă (la adresa de e-mail: cgalexandrescu@gmail.com) se asigură vizite ghidate în limbile română, engleză și germană.

Muzeul, inaugurat în anul 1956, aflat sub administrația Muzeului Municipiului București – Palatul Șuțu, a fost închis către public în anul 1995. În perioada 2004-2008 au fost realizate lucrări de consolidare și restaurare

Muzeul are în patrimoniu circa 80.000 de obiecte muzeale, bunuri culturale, între care cele mai importante sunt Colecțiile Severeanu, (donate, începând din decembrie 1939, de către Maria dr. G. Severeanu, Primăriei Municipiului București), ca și Colecțiile numismatice și paranumismatice ale Muzeului Municipiului București, formate prin donații, achiziții și descoperiri arheologice și numismatice, care acoperă circulația monetară de pe teritoriul României, precum și din Europa și, parțial, de pe alte continente, din antichitate și până în zilele noastre.

Colecţia a fost donată Muzeului de Istorie a Municipiului Bucureşti ca urmare a dorinţei exprimate de cunoscutul medic radiolog şi pasionat colecţionar numismat Dr. George Severeanu înainte de dispariţia sa prematură, la 20 septembrie 1939. Prima donaţie a fost facută de Maria Severeanu în 1939.

Acest loc este in urmatoarele colectii

Se incarca

Locuri promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Preturi orientative (metodologie)

Zona Piata Romana (min/max)
  • Cafea: 2/10 lei
  • CocaCola/Pepsi: 3/10 lei
  • Bere: 6/11 lei
  • Sticla de vin: 55/120 lei
  • Hamburger: 25/45 lei
  • Masa in doi: 20/160 lei
Harta Muzeul Casa Memorială Maria si dr. George Severeanu

Unde iesim


Cei care au fost aici au fost si in:

Se incarca

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje