Te ocupi de acest loc?
Promoveaza-l !

Bastionul Croitorilor (Cluj-Napoca - Cafenea, Muzeu, Obiectiv turistic)

Bastionul Croitorilor

str. Baba Novac nr. 35

telefon 0264 444 624

gabriel.floca@yahoo.ro
adina_ioana_pop@yahoo.com

Program vizitare
Luni - Vineri - 10.00 - 20.00
Sâmbătă - Duminică - 10.00 - 18.00

Intrarea liberă!

Bastionul Croitorilor a fost un turn de fortificatie reprezentand coltul de sud-est al vechii Cetati a Clujului. In prezent gazduieste Centrul de Cultura Urbana care cuprinde o cafenea literară la subsol, o sală de conferinţe şi spaţii expoziţionale.

Bastionul Croitorilor făcea parte din Vechea Cetate a Clujului, ridicată pe parcursul secolului al XV-lea din ordinul regelui Sigismund de Luxemburg al Ungariei. Bastionul a fost realizat de breasla croitorilor, care îl şi apăra. Două secole mai târziu, această funcţie era preluată de mercenarii germani aflaţi în solda oraşului.

De-a lungul timpului, Bastionul croitorilor a fost distrus şi reconstruit în mai multe rânduri. A fost locul unei răzmeriţe a mercenarilor care nu-şi mai primiseră soldele, dar şi al asediilor succesive din partea lui Mózes Székely (1603) şi ale paşei Kuciuk (1660).

Bastionul Croitorilor a fost afectat şi de o explozie cauzată de un fulger care a lovit magazia de muniţii. În timpul războaielor dintre curuţii răsculaţi şi lobonţi (1703-1711) a fost aruncat în aer. A fost reconstruit în forma actuală de generalul austriac Kriegsbaum (1718).

Reabilitat în 2009 de Primăria Cluj - Napoca, în prezent găzduiește evenimente culturale sub egida Centrului de Cultură Urbană Cluj-Napoca.

Acest loc este in urmatoarele colectii

Se incarca

Locuri promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Harta Bastionul Croitorilor

Unde iesim


Cei care au fost aici au fost si in:

Se incarca

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje