Locuri de Vacanta din 's-Hertogenbosch, Olanda

's-Hertogenbosch este numele unui oras din Olanda. Un nume complicat, aproape imposibil de retinut, poate de aceea i sa mai spune si Den Bosch - mult mai bine, parca, nu? Denumirea orasului tradusa in romana ar suna asa: Domeniile / Padurile Ducelui.

Ei bine, daca Bosch va suna cunoscut, aflati ca nu e vorba de marca de bormasini, ci de pictorul Hieronymous Bosch (1450 - 1516), care s-a nascut in acest loc si este cel mai cunoscut cetatean al acestui oras din toate timpurile.

In Den Bosch se poate ajunge foarte usor, fiind situat la doar 80 de km de Amsterdam, ceea ce inseamna cam 20-30 de minute cu trenul. Atestat prin secolul XII, adica de o vechime apreciabila, orasul este resedinta regiunii Noord Brabant si are o arhitectura foarte placuta, este plin de cladiri vechi, aici aflandu-se si cea mai veche cladire de caramida din Olanda, "de Moriaan".

Articole despre 's-Hertogenbosch

Carnaval in 's-Hertogenbosch

Carnaval in 's-Hertogenbosch

V-am povestit deja ce inseamna Mardi Gras si atmosfera de carnaval de Lasata Secului care ia in stapanire majoritatea tarilor catolice cu aproximativ 40 de zile inainte de Pasti ....

Liste de locuri, locatii si adrese din 's-Hertogenbosch, Olanda


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera