Locuri de Vacanta din Vama Veche, Romania

Odata, demult, era un loc uitat de lume, in sudul indepartat, bantuit doar de pescarusi, delfini, graniceri si taranii satului de la vama.

Cum dadea soarele de vara, apareau oamenii, pletosi, cu cortul si chitara in spate, in cautare de pustiu. Plaja, plina de pietre si scoici mari si ascutite, era mai imbietoare decat nisipurile fine ale Mamaiei, linistea zilei se transforma seara in cantec de chitara in jurul focului si susurul primusului care pregatea alene mancaruri care nu se gaseau in nici o carte de bucate si care aveau ca ingredient principal nisipul si buna dispozitie.

Ici-colo era cate o carciuma pe plaja, unde nu se supara nimeni daca iti aduceai pretioasele casete cu Creedence, cu Doors, Black Sabbath, AC/DC, Thin Lizzy sau Nazareth. Bautura era ieftina si simpla, mancarea la fel, oamenii erau simpli si sofisticati, boemi si nepasatori, si era atat de frumos.

Articole despre Vama Veche

De ce este Vama Veche o ghena infecta

De ce este Vama Veche o ghena infecta

In week-end am fost in Vama Veche ... mi-am promis ca nu ma mai intorc in viata mea. De asemenea, am ramas cu o dilema: de ce se duce lumea...

Liste de locuri, locatii si adrese din Vama Veche, Romania


1 comentariu

Vama Veche
Kiki
#1 -

http://metropotam.ro/locuri-de-vacanta/Vama-Veche-Romania/

"Ici-colo era cate o carciuma pe plaja" - trebuie sa te corectez . In Vama nu a existat asa ceva pana in anii 2000 (cel mai probabil). Vama insemna cazare cu cortul, de cele mai multe ori in curtea cate unui localnic care automat era pescar de meserie, de altfel aproape singura meserie a localnicilor de acolo. Insemna lume civilizata care dorea sa se rupa de cotidian, de agitatia oraselor, oameni care mergeau acolo pentru salbaticia locului. NU existau baruri sau carciumi. Singura carciuma era un birt in sat situat pe drumul principal unde puteai sa stai la o bere seara in jurul unei mese de tabla ruginita si cu vopseaua scorojita de soare si vreme si "calare" pe cate un scaun in ton cu masa. Au fost ani in care erau 5-6 persoane pe toata plaja iar turistii de atunci nici nu ar fi "visat" la mizeria de acum. Dar, ca peste tot, si aici banul primeaza, localnicii s-au imbogatit iar spiritul Vamii a zburat demult furat de vreun pescarus zgomotos ....

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera