Locuri de Vacanta din Turcia

Pe ce continent plasezi o tara care e cu un picior in Europa si cu restul in Orient?

Turcia se intinsese pe la jumatatea secolului 17 pe trei continente, pana la portile Vienei, prin nordul Africii la stramtoarea Gibraltar, in sud pana la Marea Rosie, iar in Orient pana la Marea Caspica si Golful Persic.

Turcia este o tara transcontinentala, care vrea din rasputeri sa isi stearga trecutul razboinic si chiar sa adere la UE (a depus cererea in '87!). Uniunea nu a respins direct cererea, insa exista discutii foarte sustinute despre "calitatea europeana" a unei tari care se detaseaza foarte clar de restul Europei, din punctul de vedere al culturii si civilizatiei.

Articole despre Turcia

Istanbul

Istanbul

Daca te-ai saturat de Micul Stambul care este de la o vreme tara noastra si capitala in mod special, poate vrei sa iti faci vacanta in Istanbul, sa vezi orientul european la el acasa. De la Bizant la Turcia moderna Orasul, care e azi cel mai mare din Turcia si al cincilea ca populatie din lume, cu peste 11 milioane de locuitori , are o istorie de doua milenii si jumatate. A inceput (pe la 600 i.Hr) ca o colonie greceasca numita dupa regele Byzantas - Bizant , si a avut o evolutie atat de spectaculoasa incat a ajuns capitala Imperiului Bizantin, cu putin ajutor de la prietenii romani, care au pus ochii pe el si l-au transformat o vreme in Noua Roma , pentru ca in...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera