Locuri de Vacanta din Tunisia

Asemeni si altor tari nord-africane, Tunisia profita de proximitatea sa fata de Europa si ofera o imbinare de turism modern, cu plajele sale insorite si marea azurie, cu o istorie bogata si indelungata, ce a lasat in urma numeroase relicve interesante. Nu degeaba din ce in ce mai multi romani au ales-o in ultimii ani drept destinatie de vacanta.

Istoria Tunisiei incepe cu fenicienii ce fondeaza (condusi de legendara regina Dido) Cartagina in sec IX ien, orasul stat ce avea sa domine Mediterana de vest pana cand este definitiv infrant de catre romani si transformat in provincie in secolul II ien. Complet latinizata si crestinata, provincia Africa, cum o numeau latinii, se transforma in secolul VII en in Ifriqiya araba, fiind dominata initial de catre Egipt, apoi, dupa o perioada de semi-independenta in care a devenit faimoasa ca refugiu al infamilor pirati berberi, de catre Imperiul Otoman.

Articole despre Tunisia

Tunisia

Tunisia

Asemeni si altor tari nord-africane, Tunisia profita de proximitatea sa fata de Europa si ofera o imbinare de turism modern, cu plajele sale insorite si marea azurie, cu o istorie...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera