Locuri de Vacanta din Timisoara, Romania

Timisoara este un Camelot al romanilor. O cetate de poveste a carei alura misterioasa a supravietuit pana astazi. Un oras unde centrul este inchis circulatiei si poti sa te plimbi in voie pentru a admira cladirile vechi in stil baroc, fara sa te claxoneze vreo Dacie ca sa te misti mai repede. O comunitate dintre cele mai diverse ale tarii, ai carui membri de diferite etnii si religii pastreaza impreuna echilibrul dintre traditie si modernitate.

Pentru ca asta este Timisoara la urma urmei. Regula care confirma exceptia. In Romania poti sa ai un oras prosper din punct de vedere economic fara sa distrugi traditiile si istoria comunitatii. Si daca luam in considerare ca Timisoara a fost primul oras luminat electric din Europa, primul oras cu proiectii cinematografice din Bucuresti, locul unde in 1989 a pornit Revolutia, devine evident ca nu este nevoie ca cineva sa incerce sa schimbe Timisoara. Se schimba singura, de la an la an, de la om la om.

Articole despre Timisoara

Prin "cimitirul" orasului cetate

Bastionul Maria Therezia, parte a zidului de aparare a vechii Cetatii a Timisoarei, este singurul bastion din cele 9 existente in 1733, care a supravietuit pana azi. Toate celelalte bastioane...

Liste de locuri, locatii si adrese din Timisoara, Romania


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera