Locuri de Vacanta din Suedia

Hej! Suedia este o frumoasa tara scandinava care a fost suficient de desteapta sa ramana neutra in al doilea RM. Sau care a avut norocul sa nu prezinte interes pentru al treilea reich. Poate pentru ca erau atat de blonzi si translucizi incat ar fi facut pe orice arian neamt sa para pe langa ei mai bronzat decat un taximetrist indian in Londra. Din cauza ca a iesit cu industria si economia intreaga dupa razboi, a devenit una dintre cele mai bogate si civilizate state (de fapt este monarhie).

In Scandinavia traiesc vreo 9 milioane de blonzi (cam 20 pe km2) si vreo 350 de mii de elani. Apropo de elani, printre suvenirurile cele mai apreciate din Suedia sunt semnele de circulatie "atentie, trecere de elani" (care nu se vand nicaieri, ci se iau de pe drum - imaginati-va cati elani stau dezorientati si fara... zebra :-)

Capitala, Stockholm, este un oras superb. Acolo se intampla tot felul de lucruri frumoase:...

Articole despre Suedia

Stockholm

Stockholm

Stockholm este capitala Suediei si la 800.000 de locuitori nu este la fel de mare precum alte capitale Europene dar asta nu inseamna ca este plictisitor. Capitala suedeza este unul dintre cele mai iubite orase din Europa Scandinava, fiind al doilea cel mai vizitat oras de catre turisti din zona respectiva. Motivele sunt variate. In primul rand ar fi topografia interesanta a orasului, care este compus de fapt dintr-un arhipeleag si 14 insule si insulite. Stockholm se afla in sudul tarii, unde lacul Malaren se intalneste cu Marea Baltica. 30% din suprafata orasului este reprezentata de corpuri de apa si inca 30% din parcuri si spatii verzi. Prin urmare, Stockholm a fost castigat titlul de Capitala Verde de la Comisia Europeana, iar revista Reader's Digest l-a numit "the most...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera