Locuri de Vacanta din Sopot, Polonia

Daca te afli in trecere in drumul spre Marea Baltica, in nordul Poloniei, ar fi pacat sa nu te opresti si in Sopot. Mai putin cunoscut si mult mai mic decat faimosul Gdansk, aflat in apropiere, Sopot face parte din aglomeratia urbana cunoscuta in Polonia sub numele de Trójmiasto (un fel de “tri-oras” format din Sopot, Gdansk si Gdynia).

De ce Sopot?

In primul rand pentru plaja. Fiind situat in Golful Gdansk si adapostit de peninsula Hel, apele din zona sunt mai calde decat in alte zone ale Marii Baltice, ceea nu este putin lucru, avand in vedere ca vorbim de Europa de Nord. Pe langa caldura, plaja din Sopot este considerata si una dintre cele mai sigure, datorita numarului mare de salvamari.

Articole despre Sopot

Sopot

Sopot

Daca te afli in trecere in drumul spre Marea Baltica, in nordul Poloniei, ar fi pacat sa nu te opresti si in Sopot. Mai putin cunoscut si mult mai mic decat faimosul Gdansk , aflat in apropiere, Sopot face parte din aglomeratia urbana cunoscuta in Polonia sub numele de Trójmiasto (un fel de “tri-oras” format din Sopot, Gdansk si Gdynia). De ce Sopot? In primul rand pentru plaja . Fiind situat in Golful Gdansk si adapostit de peninsula Hel, apele din zona sunt mai calde decat in alte zone ale Marii Baltice, ceea nu este putin lucru, avand in vedere ca vorbim de Europa de Nord. Pe langa caldura, plaja din Sopot este considerata si una dintre cele mai sigure, datorita numarului mare de salvamari. Insa ceea ce ii atrage pe cei 2 milioane de turisti care vin anual in Sopot este cel mai mare chei din lemn din lume . Lung de 515,5 metri si lat de 10 metri, cheiul este mai mult decat un punct de atractie pentru plimbareti sau cuplurile indragostite. De aici poti...

1 comentariu

Sopot
MiaaQQ
#1 -

Hel

Tocmai aceasta peninsula este atractia Sopot-ului. Plin de plaje intinse cu nisip alb, fiind si sufletul petrecerilor, Hel este mandria Poloniei. Daca ajungeti in nord, nu exista polonez care sa nu va recomande sa mergeti "to Hel and Back" :))
De asemenea, in Sopot e de vazut cel mai lung ponton din Europa (Molo) cam de 511 metri. Este indicat si in plimbari pentru sanatate datorita nivelului ridicat de iod din aer. Plus ca peisajul in sine de acolo ia respiratia turistilor :)
Sopot chiar e bijuteria Poloniei.

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera