Locuri de Vacanta din Sinaia, Romania

Nea Costica, cel mai batran si medaliat schior din Sinaia, ne povesteste: "In 1959, lucram ca mecanic sef la telescaun; atunci s-a oprit instalatia pentru prima data in istorie ca nu putea sa se cocoate Ceauseasca. Intre timp, de o parte si de alta, stateau insirati securistii ca momaile si ii pazeau".

Nea Costica a practicat si Skeleton-ul aparut ca sport la sfarsitul sec. XIX. "Era considerat la aceea vreme cel mai riscant sport de viteza la noi. Skeletonul era o sanie mai lunga, de otel de 80 km greutate. Ma asezam pe branci pe o "tava" cu patine care fugea cu 128 km pe ora si conduceam cu ajutorul a doua manere fixe."

Nea Costica este azi bunic. Isi parceleaza timpul intre o plimbare si o tuica fiarta in coltul strazii, la cabana. Cand primeste vizita amintirilor, sta la masa, fata in fata cu felia lui de viata si canta la muzicuta din care ii canta regelui Mihai, o melodie a carui cifru si-a gasit "cheita": "Nu mi-e frica de moarte, am avut atatea aventuri in viata asta, incat abia astept una noua".

Articole despre Sinaia

Cu bicicleta pe la Cota 2000, Drumul de Vara sau Piatra Arsa

La fel cum toate drumurile duc in varful muntelui, si varful muntelui te trimite pe multe drumuri. A ajunge la Cota 2000 cu bicicleta nu e asa complicat cum pare....

Liste de locuri, locatii si adrese din Sinaia, Romania


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera