Locuri de Vacanta din Shanghai, China

Shanghai, oras de superlative:

- 19 milioane de oameni, cel mai populat oras din China. Suprafata: 6340 km2, adica s-ar incadra numai bine intr-un patrat cu latura de 80 km.

- unul dintre cele mai dezvoltate sisteme de transport in comun: peste 1000 de linii de autobuz, 12 de metrou (care alcatuiesc cea mai lunga retea de metrou din lume, 425 km) si Maglev-ul (magnetic levitation), cel mai rapid tren din lume, care merge cu 431 km/h si care te duce de la aeroportul Pudong in oras in 7 minute. Iar din iunie 2011 vor avea si cea mai rapida cale ferata, intre Shanghai si Beijing, cu viteza de 380 km/h.

- este unul dintre orasele cu cei mai multi zgarie-nori din lume, dintre care face parte si World Financial Center, caruia din cauza formei i se mai spune si Bottle Opener, Deschizatorul de sticle, care are 101 de etaje, 492 de metri inaltime si cel mai inalt punct de observatie din lume - etajul 100, 474m.
...
Chiar daca stii sau nu cifre si date despre Shanghai, orasul te lasa cu gura cascata. Incepand cu afisajul de 431 km/h din trenul care te duce de la aeroport in oras si continuand cu sistemul de metrou extrem de bine pus la punct, prin care se scurg in fiecare ora milioane de oameni, lucru coplesitor intr-o asemenea metropola. Citeste mai mult

Articole despre Shanghai

Shanghai vazut de la jumatate de kilometru deasupra pamantului

Shanghai vazut de la jumatate de kilometru deasupra pamantului

Cea mai grozava seara petrecuta in Shanghai a fost vizita in World Financial Center, cea mai inalta cladire din China . Desi este doar a patra cladire ca inaltime din...

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera