Locuri de Vacanta din Salonic, Grecia

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia, port la mare si o oprire obligatorie pentru orice excursionist in Grecia. Salonic sau Thessaloniki este un oras foarte activ turistic din aprilie pana in octombrie, cu o faleza lunga si frumoasa mai ales la apus, de pe care poti admira du-te-vino-ul neintrerupt al vapoarelor pe mare si al avioanelor de la aeroportul Makedonia.

Numele sau vine de la sora lui Alexandru cel Mare, sotia lui Cassender macedoneanul, care a fondat orasul in anul 315 i.Hr.; Thessalonica, sora vitrega a lui Alexandru, fusese botezata astfel in amintirea infrangerii si aservirii Tesaliei in secolul al 4-lea i. Hr.

Articole despre Salonic

Salonic / Thessaloniki

Salonic / Thessaloniki

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia, port la mare si o oprire obligatorie pentru orice excursionist in Grecia. Salonic sau Thessaloniki este un oras foarte activ turistic din aprilie pana in octombrie, cu o faleza lunga si frumoasa mai ales la apus, de pe care poti admira du-te-vino-ul neintrerupt al vapoarelor pe mare si al avioanelor de la aeroportul Makedonia. Numele sau vine de la sora lui Alexandru cel Mare, sotia lui Cassender macedoneanul, care a fondat orasul in anul 315 i.Hr.; Thessalonica , sora vitrega a lui Alexandru, fusese botezata astfel in amintirea infrangerii si aservirii Tesaliei in secolul al 4-lea i. Hr. In Salonic trebuie sa te opresti pentru plaje, pentru mare, pentru ruinele grecesti , pentru orasul vechi etajat si stradutele inguste si intortocheate. Mai ai de vazut sarbatorile de toamna, targuri de carte, festivaluri de film si de fotografie, e un oras unde nu te plictisesti nici daca iesi la o plimbare linistita de seara. Ce ai de vazut? Punctul cel mai atractiv este...

1 comentariu

Salonic
Sim
#1 -

Foarte urat

Tocmai m-am intors dintr-o excursie care a continut si Salonicul. Urat, urat, urat pot zice. Fooarte murdar, apa era plina de gunoaie, paine, pungi etc. Toate cladirile "semnate" de "artistii" de graffiti, foarte multi vanzatori de genti care nu te lasa in pace daca le spui ca nu vrei. Deci foarte urat!

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera