Locuri de Vacanta din Pitesti, Romania

Ah Pitesti, "Orasul Lalelelor", oprire obligatorie daca te duci spre munte din Bucuresti. Resedinta de judet a Argesului se afla la doar o ora si patruzeci de minute de capitala si este un oras de 160.000 de locuitori care poate nu pare asa mult, dar e de apreciat cat timp i-a luat orasului sa ajunga la aceasta populatie respectabila.

Pitesti este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, fiind chiar una dintre cele mai importante si asezari omenesti din Paleoliticul inferior din zona Europei de Est. In 1388 Mircea cel Batran (da, acelasi care apare in Scrisoarea a III) a mentionat hotarul Pitestilor, vorbind despre Manastirea Cozia.

Cel mai potrivit moment pentru o vizita este in timpul festivalului Simfonia Lalelelor, care are loc in fiecare primavara. In Pitesti mai se poate vizita Catedrala Sf. Gheorghe, prima constructie etajata pe coloane de caramida de la vremea ei. Alte atractii turistice sunt Biserica Sf. Nicolae (un lacas de cult cu o istorie interesanta, in 1801 a fost distrusa complet de un cutremur, pentru ca apoi in 1848 sa arda intr-un incendiu), Manastirea Trivale, Gradina Zoologica, Galeria de Arta Naiva si Teatrul Alexandru Davila. Pentru shopping avem si un mall mai nou in Pitesti, numit Euromall.

Articole despre Pitesti

Pitesti

Pitesti

Ah Pitesti, "Orasul Lalelelor", oprire obligatorie daca te duci spre munte din Bucuresti. Resedinta de judet a Argesului se afla la doar o ora si patruzeci de minute de capitala si este un oras de 160.000 de locuitori care poate nu pare asa mult, dar e de apreciat cat timp i-a luat orasului sa ajunga la aceasta populatie respectabila. Pitesti este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, fiind chiar una dintre cele mai importante si asezari omenesti din Paleoliticul inferior din zona Europei de Est. In 1388 Mircea cel Batran (da, acelasi care apare in Scrisoarea a III) a mentionat hotarul Pitestilor, vorbind despre Manastirea Cozia. Cel mai potrivit moment pentru o vizita este in timpul festivalului Simfonia Lalelelor, care are loc in fiecare primavara. In...

Liste de locuri, locatii si adrese din Pitesti, Romania


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera