Locuri de Vacanta din Opatija, Croatia

Daca ajungi pe litoralul croat, sa nu te opresti doar in zona fjordurilor Dalmatiei (Split si Zadar), a caror frumusete este incontestabila, insa nu este tot ce poate sa iti ofere Croatia. In nord, dupa insula Krk, vin orasele Rijeka, port marisor, urmat de mult mai mica si mai eleganta Opatija.

Localitatea a fost numita asa dupa abatia (in croata opatija) Sf. Iacob si istoria ei de statiune de lux a inceput pe la jumatatea secolului 19, cand un cetatean de vaza din Rijeka, domnul negustor Iginio Scarpa, a construit in zona verde de sub muntele Učka o frumusete de vila, Villa Angiolina, careia i s-a dus vestea in urmatorii ani, devenind centrul atentiei protipendadei austriece, italiene si croate, ai carei reprezentanti de vaza veneau, vedeau raiul verde de sub munte si marea albastra, si ramaneau, ba chiar isi construiau vile acolo, care, din fericire, au fost in mare parte pastrate.

Articole despre Opatija

Opatija

Opatija

Daca ajungi pe litoralul croat, sa nu te opresti doar in zona fjordurilor Dalmatiei (Split si Zadar ), a caror frumusete este incontestabila, insa nu este tot ce poate sa...

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera