Locuri de Vacanta din Olanda

Tara lalelelor, a sabotilor de lemn, a branzeturilor, a morilor de vant, a inundatiilor, tara care a inventat probabil sloganul "nu calcati iarba, fumati-o" si unde prostituatele stau in vitrine precum bomboanele de ciocolata in cofetarie.

Daca va hotarati sa plecati in Olanda si ajungeti prin Caraibe, nu inseamna ca ati gresit destinatia. Pe langa teritoriul continental, Olanda mai are in stapanire cateva ramasite ale imperiului colonial care se intindea odata pana in Oceanul Indian. Ce i-a ramas sunt cateva insulite in Marea Caraibelor: Aruba si 2 insule din Antile, Bonaire si Curaçao (supranumite toate trei "Insulele ABC").

Cand aterizati pe aeroportul Schiphol, daca vi se spune ca ati aterizat 4,5 m sub nivelul marii, sa nu va para rau ca ati lasat echipamentul de scuba diving acasa. Cam un sfert din teritoriul Olandei se afla sub nivelul marii, iar restul e abia la 1m deasupra.

Articole despre Olanda

Rotterdam

Rotterdam

Am vrut neaparat sa ajung la Rotterdam din doua motive: podul si portul . Podul, adica Erasmus ori, cum i se mai spune prieteneste, Lebada , e una din constructiile reprezentative ale orasului, ridicat in 1998 dupa planurile arhitectului Ben van Berkel , cunoscut, printre altele, si pentru ciudata casa Möbius , model 3D dupa banda lui Möbius (matematician german din sec. 19). Podul, inalt de 139m si lung de 808m, ofera plimbaretului pe promenada o priveliste deosebita, alaturi de constructiile -nu teribil de frumoase, dar asortate cu imaginea general-futuristica- din Kop van Zuid si peninsula Katendrecht, pe care le poti admira de peste apa, de pe malul celalalt al bratului Nieuwe Maas , din linistea portuletului Veerhaven....

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera