Locuri de Vacanta din Luxemburg

Una din cele mai mici tari ale Europei, cu o lungime aproximativa de 82 km si o latime de 57 km si o populatie de aproximativ jumatate de milion, Luxemburgul ilustreaza zicala "mica, dar voinica", pentru ca este unul din intemeietorii Uniunii Europene (si NATO, si ONU), facand parte impreuna cu Olanda si Belgia din uniunea Benelux.

Cum a supravietuit Marele Ducat al Luxemburgului (ironica denumire oficiala) intre atatea tari mari? Raspunsul ar fi ca tarile mari sunt asa pentru ca au luat bucatele din diverse alte tarisoare. Spre exemplu, din teritoriul Luxemburgului s-au infruptat copios de-a lungul vremii Franta, Belgia si Germania.

Microcosmul luxemburghez are 3 districte (Diekirch, Grevenmacher si Luxemburg), impartite la randul lor in 12 cantoane. Elementul cel mai important il constituie insa capitala, Luxemburg, oras aflat pe lista UNESCO de monumente culturale protejate.

Articole despre Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg

Vorba de suflet a patriei luxemburgheze este: "vrem sa ramanem ceea ce suntem". Atitudinea aceasta individualista dar cumpatata se regaseste pe fiecare strada si fiecare bancuta a orasului Luxembourg, o...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera