Locuri de Vacanta din Istanbul, Turcia

Daca te-ai saturat de Micul Stambul care este de la o vreme tara noastra si capitala in mod special, poate vrei sa iti faci vacanta in Istanbul, sa vezi orientul european la el acasa.

Orasul, care e azi cel mai mare din Turcia si al cincilea ca populatie din lume, cu peste 11 milioane de locuitori, are o istorie de doua milenii si jumatate.

A inceput (pe la 600 i.Hr) ca o colonie greceasca numita dupa regele Byzantas - Bizant, si a avut o evolutie atat de spectaculoasa incat a ajuns capitala Imperiului Bizantin, cu putin ajutor de la prietenii romani, care au pus ochii pe el si l-au transformat o vreme in Noua Roma, pentru ca in secolul 3 al erei noastre sa ii spuna Constantinopol.

Articole despre Istanbul

Istanbul

Istanbul

Daca te-ai saturat de Micul Stambul care este de la o vreme tara noastra si capitala in mod special, poate vrei sa iti faci vacanta in Istanbul, sa vezi orientul european la el acasa. De la Bizant la Turcia moderna Orasul, care e azi cel mai mare din Turcia si al cincilea ca populatie din lume, cu peste 11 milioane de locuitori , are o istorie de doua milenii si jumatate. A inceput (pe la 600 i.Hr) ca o colonie greceasca numita dupa regele Byzantas - Bizant , si a avut o evolutie atat de spectaculoasa incat a ajuns capitala Imperiului Bizantin, cu putin ajutor de la prietenii romani, care au pus ochii pe el si l-au transformat o vreme in Noua Roma , pentru ca in...

Liste de locuri, locatii si adrese din Istanbul, Turcia


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera