Locuri de Vacanta din Grecia

Greece - chosen by the gods este sloganul folosit de guvernul grec pentru a ne convinge sa-i vizitam plaiurile. De parca am avea nevoie de convingere. Este locul pe care visam toti sa-l vizitam, daca nu am facut-o deja.

Multi dintre cei care calatoresc in Grecia se intorc cu amintiri placute despre peisaje frumoase, oameni de treaba si monumente impresionante. Romanii sunt cu atat mai norocosi, avand in vedere ca Grecia se afla la o saritura peste Bulgaria.

Grecia reprezinta spiritul mediteranean. In nord se gasesc orasele Thessaloniki si Kavala, si putin mai jos, muntele Olimp, caminul zeilor. In partea centrala a peninsulei, Thesalia, se afla orasele Volos, Larissa si Ioannina. Grecia Continentala are un relief predominant muntos. Singurele zone viabile pentru agricultura sunt campiile din Macedonia Centrala.

Articole despre Grecia

Salonic / Thessaloniki

Salonic / Thessaloniki

Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia, port la mare si o oprire obligatorie pentru orice excursionist in Grecia. Salonic sau Thessaloniki este un oras foarte activ turistic din aprilie pana in octombrie, cu o faleza lunga si frumoasa mai ales la apus, de pe care poti admira du-te-vino-ul neintrerupt al vapoarelor pe mare si al avioanelor de la aeroportul Makedonia. Numele sau vine de la sora lui Alexandru cel Mare, sotia lui Cassender macedoneanul, care a fondat orasul in anul 315 i.Hr.; Thessalonica , sora vitrega a lui Alexandru, fusese botezata astfel in amintirea infrangerii si aservirii Tesaliei in secolul al 4-lea i. Hr. In Salonic trebuie sa te opresti pentru plaje, pentru mare, pentru ruinele grecesti , pentru orasul vechi etajat si stradutele inguste si intortocheate. Mai ai de vazut sarbatorile de toamna, targuri de carte, festivaluri de film si de fotografie, e un oras unde nu te plictisesti nici daca iesi la o plimbare linistita de seara. Ce ai de vazut? Punctul cel mai atractiv este...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera