Locuri de Vacanta din Geneva, Elvetia

Am ajuns in Geneva noaptea tarziu. Taximetristul m-a dus la hotel cu un sictir demn de confratii lui romani, m-a lasat sa ma chinui singura cu bagajul si a refuzat sa fie platit in euro, asa ca a asteptat bosumflat sa schimb cativa franci (nu prea putini, de altfel) la receptia hotelului, la o rata de schimb ridicol de mare.

A doua zi era duminica, si inca una splendida, de mai, numai buna de plimbare. Placerea descoperirii unui oras nou s-a transformat repede in nedumerire. Aici locuiesc si oameni obisnuiti sau doar oameni de afaceri, politicieni si functionari la zecile de organizatii internationale cu sediul la Geneva? Tot orasul era pustiu, de parca toata lumea ar fi plecat acasa in weekend. Magazinele - inchise. Pe strada - niciun suflet. Cand si cand trecea cate-o masinuta veche si adormita, apoi se auzeau iar doar porumbeii.

Articole despre Geneva

Geneva

Geneva

Am ajuns in Geneva noaptea tarziu. Taximetristul m-a dus la hotel cu un sictir demn de confratii lui romani, m-a lasat sa ma chinui singura cu bagajul si a refuzat...

Liste de locuri, locatii si adrese din Geneva, Elvetia


1 comentariu

Geneva
Gabita
#1 -

Geneva

Elveția, atât cât am reușit să văd, este splendidă! Capitala, Berna, nu m-a impresionat în mod deosebit (dar aici e casa lui Einsteinn, pe lângă Turnul cu Ceas). Celor care vor o vacanță superbă le recomand să mergă la Cascada Rinului. E ceva de nedescris! Basel și Zuerich nu sunt de neglijat. Despre Lago Maggiore nu mai pomenesc. Că tot suntem la Geneva, nu ratați cel mai mare lac european, Geneva sau Leman. De Ferdinand de Saussure ați auzit? E de-aici. Voltaire și Rousseau au stat ceva timp în Geneva. Încă ceva! Atâta patriotism ca în Elveția nu am văzut niciodată. Steaguri multe peste tot. Era să uit! Nu vă speriați de cât de bine este organizat totul, nu vă înspăimântați de curățenie! Așa sunt ei, elvețienii! Mai ceva decât nemții.
Vacanță frumoasă!

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera