Locuri de Vacanta din Erevan, Armenia

Cand am organizat plecarea la Erevan, m-am lovit – ca niciodata – de intrebarea "cum ajungem?". Singurele variante – zbor prin Viena sau prin Moscova – durau, cu tot cu escale, aproape jumatate de zi. Optiunea de a strabate pe vapor Marea Neagra si apoi a face autostopul prin Georgia a fost respinsa vehement, spre dezamagirea mea. Drept pentru care, dupa 10 ore de la plecarea din Bucuresti, am aterizat la 3 dimineata pe aeroportul din Erevan, pentru a descoperi o tara incredibil de trista si optimista, o combinatie de mostenire a regimului rusesc si civilizatie veche, bastion ortodox la piciorul razboinic si hraparet al Asiei Mici.

Erevanul mi-a amintit teribil de Bucuresti. Desi istoria sa este mult mai lunga, incepand cu secolul 8, orasul pare intepenit in deceniile 6-7 ale secolului 20. Cladiri mici – fiind zona cu activitate seismica intensa, rar vezi mai mult de 4 etaje unele peste altele, din tuf vulcanic (roca predominanta in regiune), de culoare gri sau rosiatica, ce dau intregului oras un aspect prafuit si usor paraginit.

Articole despre Erevan

Erevan

Erevan

Cand am organizat plecarea la Erevan, m-am lovit – ca niciodata – de intrebarea "cum ajungem?". Singurele variante – zbor prin Viena sau prin Moscova – durau, cu tot cu...

Liste de locuri, locatii si adrese din Erevan, Armenia


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera