Locuri de Vacanta din Dubrovnik, Croatia

Lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi

1.Plajele  din Dubrovnik

Atrag anual mii de turisti din intreaga lume si exista cate una pentru fiecare tip de turist in parte.
Pentru cei care vor sa inoate este plaja Lokrum, langa centrul vechi al orasului, pe insula Lokrum.
Pentru mai multa intimitate, se poate lua feribotul pana la arhipeleagul Elaphite, unde se afla plajele Kolocep, Lopud si Sipan.

Pentru turistii mai sofisticati este plaja Benje, care se afla in fata portii de est, Poarta Ploce, la poalele hotelurilor de lux Excelsior si Argentina.

Tot in Dubrovnik se afla una dintre cele mai renumite plaje, Copacabana, aflandu-se in apropiere de Babin Kuk, in golful Lapad.
 

2. Strada Stradun

Cu o lungime de 292 m, strada Stradun este complexa si plina de viata, aceasta fiind centru comercial, spiritual si al vietii de noapte.

Stradun este cea mai lunga si mare strada din Dubrovnik si una dintre cele mai mari mandrii ale localnicilor, fiind adeseori celebrata in cantece antice si poezii moderne.

3. Manastirea Franciscana

Este situata la stanga portii Pile si este una dintre cele mai importante atractii turistice din Dubrovnik.
Manastirea este alcatuita din biserica, muzeu, galerie, gradina si farmacie ( cea mai veche din Europa).

Inchisa intre zidurile Dubrovnik-ului medieval, biserica si manastirea franciscane de secol XIV, prezinta una dintre cele mai frumoase verande romanesti din Dalmatia.

4.Zidurile orasului Dubrovnik

Zidurile cuprind anticul oras Dubrovnik si se numara printre cele mai elevate din lume si sunt atractia principala a turistilor.

Vizitatorii pot ajunge la ziduri prin intermediul unor scari abrubte din piatra, de unde vor avea parte de niste privelisti deosebite asupra vechiului oras si catre mare.

5. Visia Dubrovnik 5D Theatre

Situat in apropiere de poarta Pile, este cel mai modern muzeu din Dubrovnik si ofera turistilor o experienta unica in domeniul tehnologiei: holograme si filme, toate in 5D.Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera