Locuri de Vacanta din Cambogia

In Muzeul Genocidului din Phnom Penh este un afis unde ti se spune ca este interzis sa zambesti. E inutil. Nu poti zambi cand vine vorba de istoria recenta a Cambogiei. Victima a uneia dintre cele mai teribile utopii socialiste din mintea unui singur om - Pol Pot, Cambogia nu si-a revenit nici acum.

Pe numele sau real Saloth Sar, Pol Pot a vrut sa faca din Kampuchea Democratica o tara dupa toate regulile socialismului invatat ca teorie in anii petrecuti in Franta si alimentat apoi de legaturile cu Partidul Comunist din Vietnam. Ca toate utopiile, si aceasta s-a sfarsit prost: mai mult de o cincime din populatia Cambogiei a fost ucisa, fie direct, fie indirect, prin infometare, lipsa de acces la sistemul medical sau prin munca pana la epuizare.

Articole despre Cambogia

Phnom Penh

Phnom Penh

Auzisem multe legende despre Phnom Penh, capitala zbuciumata a Cambogiei, inainte sa ajung acolo. E periculos, sunt turisti atacati pe strada, e haos, e mizerie, toate incadrandu-se intr-un "mai bine nu mergi acolo". Ei bine... nu e chiar atat de rau. Nu e nici vreun loc senin, sigur si civilizat, dar nu te asteapta totusi nici o banda de cambogieni furiosi cand iesi din autobuz. Banda exista, dar e de tuk tuk-ari (zeci) care incearca sa te agate si sa te duca... oriunde. Asta e prima imagine despre Phnom Penh, coborand din autobuzul de Siem Reap intr-o piata imensa. Ca a venit vorba de autobuz, nu-mi iese din minte videoclipul vazut pe televizorul de acolo - o fata si un baiat se iubesc, se simt bine o perioada, el incepe sa bea si sa se poarte urat, ea pleaca cu un frumos turist. Filmat ca in vremurile de aur...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera