Locuri de Vacanta din Budapesta, Ungaria

Budapesta  este una dintre cele mai frumoase capitale din lume, reusind sa-si surprinda turistii de fiecare data, prin farmecul ei.
Deseori numita si “Mireasa Dunarii”, “Perla Dunarii” sau “Parisul de Est”, Budapesta este cel mai important nod feroviar din Europa Centrala, servita de trenuri din toate partile Europei.

Capitala Ungariei este o combinatie foarte frumoasa intre istorie, cultura si modern. Turistii pot sa observe renovarea / deschiderea cafenelelor si a restaurantelor, precum si a teatrelor ce au un istoric complex. Viata culturala este si ea una foarte bogata in festivaluri si evenimente precum “Sziget” si targuri si mestesuguri.
 Este plina de monumente si constructii stravechi, foarte bine conservate, dar si de banci si case de birouri moderne, care se imbina foarte frumos unele cu altele.

Budapesta este impartita in doua parti: Buda si Pesta, separate de Dunare si unite de podurile care o traverseaza, iar turistii pot avea parte de privelisti absolut minunate de pe ambele parti.Fie terasa de pe dealul Gellert, arcadele de pe Bastionul Pescarilor, tarmul Dunarii, cupola Bazilicii sau de pe Podul Margaret.

Cu o identitate complexa, Budapesta este un oras pe gustul si preferintele tuturor, avand o multime de lucruri de oferit.

Turistii pot face plimbari in parcurile frumos amenajate, vizite in muzeele pline de comori, trasee pe vase de croaziera care navigheaza pe cursul marelui fluviu, sa se relaxeze in baile termale din era otomana, cumparaturi, dar si sa se bucure de atmosfera de noapte din barurile, pub-urile si cluburile Budapestei.

Articole despre Budapesta

Sziget 2007

Sziget 2007

Cu gand de vacanta si de odihna, " peace, west and wellaxation ", vorba lui Elmer Fudd, metropotam si-a luat casa in spate si si-a miscat posteriorul cosmic pana la...

Liste de locuri, locatii si adrese din Budapesta, Ungaria


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera