Locuri de Vacanta din Bran, Romania

Weekendul trecut, in drum spre carari de munte, am facut un popas la Bran si ne-am gandit sa vizitam castelul, sa vedem cum mai arata dupa mult mediatizata retrocedare de anul trecut.

Am trecut cu un fior de groaza prin bazarul de la intrare, nu din cauza ideii de a intra in "tunelul groazei", ci din cauza kitsch-ului omniprezent: masti hidoase, peruci afro, moristi de vant, tigancuse cu zmeura, linguri de lemn, cani de faianta cu Drăculea si ii, simpatice totusi daca sunt luate la gramada, ca fenomen de mic-comert colorat local.

Articole despre Bran

Castelul Bran

Castelul Bran

Weekendul trecut, in drum spre carari de munte, am facut un popas la Bran si ne-am gandit sa vizitam castelul, sa vedem cum mai arata dupa mult mediatizata retrocedare de anul trecut. Am trecut cu un fior de groaza prin bazarul de la intrare, nu din cauza ideii de a intra in "tunelul groazei", ci din cauza kitsch-ului omniprezent: masti hidoase, peruci afro, moristi de vant, tigancuse cu zmeura, linguri de lemn, cani de faianta cu Drăculea si ii, simpatice totusi daca sunt luate la gramada, ca fenomen de mic-comert colorat local. Am stat la coada, am luat bilet ( 12 lei adulti + 10 lei taxa foto ) si ne-am strecurat pe portita ingusta, pe care se facea si iesirea turistilor, si controlul biletelor. Ce ziceti de inca o gaura in gard, domnilor administratori, sa nu ne iobagim ca la plata dijmei? Apropo de administrare, povestea castelului e destul de complicata; acum 2-3 ani castelul a reintrat in posesia familiei regale, mai precis a arhiducelui Dominic de...

Liste de locuri, locatii si adrese din Bran, Romania


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera