Locuri de Vacanta din Barcelona, Spania

Lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi

1. Plimbare pe La Rambla

La Rambla este unul dintre cele mai faimoase bulevarde din lume si inima orasului. Chiar daca stati doar o zi in Barcelona, nu trebuie sa ratati o plimbare pe La Rambla, este locul perfect pentru a lua pulsul orasului. Pe o distanta de aproximativ 1.5 km veti descoperi o imbulzeala de turisti, artisti, statui umane, muzicieni, comercianti, multe baruri, terase si restaurante etc. Aici se afla si celebra piata La Boqueria si un mozaic realizat de Joan Miro.

2. Cladirile lui Gaudi

Gaudi este artistul care si-a pus amprenta asupra acestui oras prin cladiri rupte parca din povesti. Catedrala Sagrada Familia nu trebuie ratata, arata de parca un gigant a picurat ceara peste o catedrala gotica. Parcul Güell este si el un loc magic modelat tot de Gaudi, cu doua casute care par din turta dulce si o soparla uriasa din mozaic. Casa Mila si Casa Batllo, lucrari ale aceluiasi Gaudi. Le recunosti atunci cand treci pe langa ele, sunt imposibil de ignorat datorita decoratiunilor exteriorare, a formei ondulate, ce pare sa vina din valurile Mediteranei.


3. Pe urmele lui Picasso

Picasso si-a trait aici tineretea, asa ca ii puteti calca pe urme pe stradutele Calle Reina Christina, apoi puteti merge pe Carrer de la Mercè pentru a vedea unde a a locuit familia acestuia. Puteti sa va opriti pentru o cafea la Els Quatre Gats, o cafenea frecventata de avangarda de la fin-de-siècle. Apoi, direct la Muzeul Picasso, unde puteti admira primele picturi ale lui Picasso.

4. O plimbare pe muntele Montjuïic

Muntele Montjuïic, mai mult un deal, este perfect daca doriti sa vedeti Barcelona de sus. De asemenea, este mai putin populat cu turisti pentru ca e mai putin accesibil. Veti descopri aici o cladire rupta dintr-un film SF: “acul” lui Santiago Calatrava, construit pentru Jocurile Olimpice din 1992.

5. Concertul fantanilor

In Placa d'Espanya gasiti fantinile cantatoare din fata Palatului National (Muzeul de Arta) sau turnurile venetiene. Seara, de la 21.00 la 23.00, fantanile se lumineaza si danseaza pe muzica clasica, intr-un spectacol fascinant. In fiecare seara, aici se strang mii de oameni care stau pur si simplu ca la teatru asteptand sa inceapa programul.

6. Acvariul
Pentru ca tot esti la Mediterana, trebuie sa vezi si ce se ascunde in apa din care ai iesit de scurt timp. Pesti peste pesti, tuneluri prin apa cu rechinii care se plimba deasupra ta, zone de fun pentru copii, pisici de mare, corali, toate fac din Acvariu o lume foarte colorata.

7. Pentru microbisti
Pentru microbistii inraiti, se poate vizita stadionul FC Barcelona, dar trebuie sa fiti dispusi sa platiti in jur de 50 de euro si sa stati la cozi destul de mari.
 Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera