Locuri de Vacanta din Austria

Cand spui Austria, daca nu iti vin in minte mai intai amintirile de la schi, spui snitel vienez, vals vienez, Dunarea Albastra, Mozart, palarii si pantalonasi tirolezi, Schwarzenegger, Sunetul muzicii si Freud.

Comparativ la vremurile nu foarte indepartate, de acum 200 de ani, cand Austria inghitise jumatate din Europa Centrala si de Est in Imperiul Austro-Ungar (care inglobase, pe langa Transilvania, ducate ale tarilor care aveau sa devina Croatia, Cehia, Slovenia si Serbia, bucati din Banat si Bucovina), Austria e acum o tara mica, cam cat o treime din teritoriul Romaniei, si raportul se pastreaza aproximativ si la populatie. Numele ei in germana este Osterreich, adica imperiul de est. In Austria se vorbeste o varianta de Hochdeutsch, la care neamtul cam stramba nasul, cam cum se face si pe la noi cand se aud dialecte romanesti mai din est.

Noi nu ne suparam pe ea ca ne-a tinut Transilvania la pastrare, ci ii suntem recunoscatori ca a tinut-o proaspata, ordonata, curata si mai ferita de balcanism.

Articole despre Austria

Viena: animalele de la Zoo si ametitoarele de la Prater

Viena: animalele de la Zoo si ametitoarele de la Prater

Dupa ce-ai experimentat Viena culturala, Viena cluburilor si a barurilor sau Viena shoppingului, nu poti rata doua plimbari esentiale: la Zoo si la Prater. La Zoo ai parte de o...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera