Locuri de Vacanta din Atena, Grecia

Cand vine vorba de Atena, voci subtirele de turisti voiosi canta in cor: Acropole! De fapt, imaginea monumentelor antice cu coloane albe, pe treptele carora trebuie sa se fi plimbat Platon, sau Aristotel, sau macar unul mai mic, un Epicur ceva, apare instantaneu in capului multora cand vine vorba de Grecia. Si asta pentru ca grecii au talentul de a-si promova cum se cuvine fiecare adunatura de caramizi, sub titulatura de monument istoric sau ruinele x, cu o insistenta care te face sa-ti imaginezi ceva comparabil cu piramidele sau cu templul din Angkor.

Exact asa se intampla si cu Acropolele. Asezate pe o movila in mijlocul Atenei, vizibile de departe, Acropolele sunt probabil cea mai plicticoasa parte a unei vizite in capitala Greciei. Totusi, s-ar putea ca cei 10 euro - asta era anul trecut, acum probabil sunt 15 - pe care ii vei investi in expeditia ta culturala (daca nu esti student si intri gratis) sa merite totusi, din doua motive.

Articole despre Atena

Atena

Atena

Cand vine vorba de Atena , voci subtirele de turisti voiosi canta in cor: Acropole ! De fapt, imaginea monumentelor antice cu coloane albe, pe treptele carora trebuie sa se...

Liste de locuri, locatii si adrese din Atena, Grecia


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera