Locuri de Vacanta din Armenia

In ciuda situatiei economice accentuata de starea permanenta de conflict cu Turcia si cu Azerbaidjanul, care detine inca zona Nagorno Karabakh, armenii sunt niste oameni mandri. Atat ca individualitati, cat mai ales ca natiune. Se mandresc a fi prima tara devenita crestina, in 301 d.Ch., se mandresc cu miile de manastiri si biserici, cu civilizatia antica si reflexul ei timid in contemporan.

Oamenii sunt cam tristi, tara e in metastaza. Economia se taraste greu dupa ce in ’88 un cutremur a ras 80% din industrie. In toata Armenia traiesc 3 milioane de oameni, din care o treime sunt in Erevan. In restul lumii diaspora numara peste 9 milioane. Din acestia, cate un om de succes (se spune ca in materie de facut bani, armenii sunt mai rai - sau mai buni -  decat evreii…dar nu la ei acasa, se pare) care isi aminteste de acasa, mai face cate o investitie pentru reconstruirea cate unei bucatele de tara.

Articole despre Armenia

Erevan

Erevan

Cand am organizat plecarea la Erevan, m-am lovit – ca niciodata – de intrebarea "cum ajungem?". Singurele variante – zbor prin Viena sau prin Moscova – durau, cu tot cu...

Orasele acoperite de noi


Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera