Targ de Craciun in Cismigiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Din peregrinarile metropotamice de pana acum, prin Bucuresti pe urmele lui Mos Craciun, deocamdata Parcul Cismigiu castiga detasat la atmosfera.

Acolo se desfasoara un targusor numit Cred in Mos Craciun, organizat de ArCUB si Primarie, cu scenografia realizata de Dragos Buhagiar (scenograf cu palmares si renume), ceea ce explica felul in care arata anul asta Cismigiul, spre deosebire de alte parcuri impodobite de sezon parca fara vreun anume plan.

Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu
Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu

Nu tot parcul a fost totusi coplesit de luminite si atmosfera de Craciun, ci doar zona dinspre bulevardul Elisabeta, vizavi de Primarie si mergand pe cele doua alei paralele principale, pana la foisor.

Intrarea se face pe sub bolte de cetina, iar luminile te duc in rondul cu bradul impodobit, langa care dai nas in nas si cu niste reni, parcati langa saniuta Mosului... deocamdata goala.

Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu

In casutele de lemn gasesti bunatati de targ - acadele, covrigi, dulciuri, dulceturi si decoratiuni de iarna, chiar si mici cu mustar, timizi printre merele glasate. Ne-a placut mai ales o casuta cu mesteri din Miercurea Ciuc, care fac gravuri pe obiecte metalice (brichete, lingurite, ce-ti mai trece prin cap) - ii gasesti acolo (in zona bradului central) pana pe 23 decembrie, cand se termina targul.

Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu
Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu

N-am zabovit prea mult pe la tarabe pentru ca... nu prea aveam loc. Aleile parcului nu-s facute sa incapa si casute de lemn, si cozi de pofticiosi si curiosi. Din acest motiv accesul si circulatia se fac cam greu din cazuta in casuta.

Am aruncat un ochi si spre patinoar - era plin si lumea se bucura de unul din concertele care sunt sustinute in perioada lunii decembrie pe scena montata la debarcader.

Cel mai mult ne-a placut foisorul, care arata intr-adevar ca din povesti, plin de stelute, felinare si turturi de sticla. Inauntru sunt cateva masute, dar cel mai placut e sa privesti tot tabloul din afara... si sa astepti zapada:

Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu
Craciun in Cismigiu Craciun in Cismigiu
1 comentariu

Targ de Craciun in Cismigiu
LumeaMare
#1 -

Comentariu nou

Am fost la deschidere si intr-adevar nu am avut pe unde sa calcam. Am fost si saptamana aceasta, luni, si era cam pustiu, multe casute erau inchise. Pacat ca nu stim sa facem lucruri frumoase pana la capat. Pentru ca degeaba arata bine daca nu sunt animate. In plus, sania mosului, pe cat e ea de superba, pe atat e de inaccesibila, ceea ce e frustrant pt copii, s-ar fi putut face un sistem de plata pentru poze acolo sau alte idei.

Nici parcul Kiseleff nu arata rau (desi amplasarea casutelor la marginea soselei, in vuietul de masini poate ca nu e cea mai placuta ambianta). Dar e aceeasi problema. Aici, in timpul saptamanii chiar nu e nimic deschis.

Nu putem crea un obicei de a iesi in oras si de a merge la aceste targuri daca le tinem inchise. Pacat de investitii.

Am scris si eu un articol in urma unei maraton pe la targurile de craciun, daca vreti sa il vedeti este aici: http://lumeamare.ro/2009/12/15/targuri-craciun-bucuresti/

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera