Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Zilele Bucurestiului 2010 (Festivaluri - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri

Bucurestiul sarbatoreste cea de-a 551 aniversare printr-o serie de concerte, expozitii, spectacole si multe alte evenimente, sub cupola Zilele Bucurestiului 2010, ce vor avea loc in Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Piata Universitatii – fantana Universitatii de Arhitectura si Pasajul Universitatii, Piata Verona, Centrul Istoric sau pe Bulevadrul Unirii.

Program

13- 26 septembrie, Palatul Voievodal Curtea Veche - Salon municipal de arta medievala

Vineri, 17 septembrie 2010, 18:00 – 02:00 - Noaptea Alba a Filmului Romanesc, intrarea libera

Bucurestenii vor putea urmari in 9 locatii de proiecţie (Piata George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu, Cinema Eforie) peste 30 de productii autohtone, in cadrul primei editii a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc.

Sambata, 18 septembrie 2010, 10.30 - Ziua Chitarelor, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor. Vor fi prezenti 10 artisti internationali: Andreas Oberg, Mike Vanderhule, Dave Martone, Michael Lee Firkins, Stu Hamm, Jennifer Batten, Damjan Pejcinoscki, Guglielmo Malusarki, Fabrizio Dado, din Suedia, Canada, SUA. Intrarea este gratuita cu rezervare obligatorie la: corrado@ziuachitarelor.eu

20.00 The Marker, Piata Constitutiei

21.00 - Rock Loves Chopin, Piata Constitutiei - sustinut de Orchestra Stoleczna Estrada din Varsovia. Proiectul Rock Loves Chopin presupune un “featuring” al celor mai celebre lucrari ale compozitorului intr-o interpretare rock (atat rock clasic, cat si contemporan).


18 - 22 septembrie 2010 - Festivalul Culturii Thailandeze
- 18 septembrie, 09:00-18:00 , Muzeul National al Satului D. Gusti
- 19 septembrie, 09:00-18:00, Parcul Cismigiu
- 20-22 septembrie, 13:00-18:00, Parcul Cismigiu

20 de dansatori vor interpreta dansuri populare traditionale thailandeze, 10 artizani va vor arata cum se sculpteaza in fructe, legume si gheata, cum se tese matasea, cum se picteaza umbrelele din hartie si mastile de lemn, cum se fac mobilele din bambus reprezentand pestisori aurii, meniti sa aduca noroc si prosperitate, evantaie din bambus in forma de boboci de lotus, cum se picteaza obiectele din bambus cu straturi successive de lac.

Incercati delicioasele specialitati ale artei culinare thailandeze, ca de exemplu faimoasele paste Phad Thai sau celebra supa Tom Yum, aperitive, ca si o mare varietate de fructe tropicale thailandeze, bauturi din plante si bere thailandeza. Vor mai avea loc spectacole traditionale de marionete, demonstratii de arte martiale si de box thailandez.

Incununarea Festivalului va fi spectacolul “Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez – Oglindiri”, sustinut de Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei, o trupa experimentata in dificilul dans cu masti, bazat pe tesatura narativa a Ramayanei, pe lupta dintre bine si rau, in care binele invinge in cele din urma, spectacol care va avea loc la Ateneul Roman in data de 19 septembrie si pentru care publicul este invitat sa obtina biletele de la Ateneul Roman.

Duminica, 19 septembrie, de la ora 21:30, in Piata George Enescu va avea loc concertul Neri Per Caso, unicul grup masculin a capella cu activitate neintrerupta in cei 15 ani de la lansare.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera