Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Zi.de.zi (Expozitii, Vernisaje - Londophone Pub, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Expozitii Vernisaje

"Căutînd ceea ce Henri Cartier-Bresson a numit drept “momentul decisiv”, fotografia de stradă surprinde detaliile din spatele aparentului banal al vieții cotidiene. Iar aceste detalii, de cele mai multe ori, sînt poveștile nerostite ale oamenilor de care ne ciocnim zi de zi.

Dar aceste ciocniri sînt prea subtile pentru a putea fi memorate. Din dorința de a le memora și de a le prezenta celorlalți, zi de zi, cu aparatul la gît, “vânez” poveștile celorlalți, fragmente din viața lor care sunt de multe ori neglijate sau care trec neobservate. 

Cine sunt? Sunt studentă în anul 3 la secția de Antropologie din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, pasionată de fotografie din 2008 cînd, proaspăt aterizată pe Heathrow, m-am folosit de aparatul de fotografiat pentru a exprima ceea ce prin cuvinte nu puteam.

De curând, pentru a mă disciplina și din dorința de a documenta viața de zi cu zi a celorlalți, am pornit proiectul “365” - un proiect în cadrul căruia postez în fiecare zi o fotografie. La final, cele 365 de fotografii postate vor reprezenta atît o colecție de povești a celor surprinși, cît și povestea propriilor mele stări și reflexii de-a lungul unui an calendaristic.

Parte din proiectul menționat, parte din escapadele anterioare acestuia, fotografiile din cadrul expoziției “ZI.DE.ZI” se vor a fi un omagiu adus banalului de care nu mă satur niciodată și oamenilor pe care i-am întîlnit rătăcind în el

 

Căutînd ceea ce Henri Cartier-Bresson a numit drept “momentul decisiv”, fotografia de stradă surprinde detaliile din spatele aparentului banal al vieții cotidiene. Iar aceste detalii, de cele mai multe ori, sînt poveștile nerostite ale oamenilor de care ne ciocnim zi de zi. Dar aceste ciocniri sînt prea subtile pentru a putea fi memorate. Din dorința de a le memora și de a le prezenta celorlalți, zi de zi, cu aparatul la gît, “vânez” poveștile celorlalți, fragmente din viața lor care sunt de multe ori neglijate sau care trec neobservate.

Parte din proiectul “365” (un proiect în cadrul căruia postez în fiecare zi o fotografie) parte din escapadele anterioare acestuia, fotografiile din cadrul expoziției “ZI.DE.ZI” se vor a fi un omagiu adus banalului de care nu mă satur niciodată și oamenilor pe care i-am întîlnit rătăcind în el.

 


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera