Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Timoc - Lumea de dincolo (fotografie, Marius Olteanu) (Expozitii - Muzeul Taranului Roman, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Expozitii

afis

Vernisaj: miercuri, 5 mai 2010, orele 18.30, la Libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului Roman 

Fotografiile expuse sunt rezultate ale proiectului Mediateca românilor din Timoc, in perioada aprilie – octombrie 2009. Proiectul a fost conceput ca parte a unui program amplu, de lunga durata, avand ca scop promovarea patrimoniului istoric si cultural al comunitatii romanesti din Timoc (Serbia), prin valorificarea cercetarilor de teren pe teme antropologice si etnografice si mediatizarea lor in Romania si in strainatate.

Expoziţia de fotografie este focalizata asupra obiceiurilor, traditiilor, riturilor si ritualurilor populare, cu trimiteri la textul epic din baladele lautarilor si la obiceiurile de inmormantare ale romanilor din Timoc. Selectia a incercat sa pastreze atat luminoasa si insuportabila, pentru unii, liniste in fata mortii, cat si umorul si contemporaneitatea unei lumi care a inteles instinctiv ce trebuie facut pentru a merge mai departe fara a-ti pierde sufletul. 

Marius Olteanu s-a nascut in Bucuresti, in anul 1979. A absolvit UNATC Bucuresti, în 2004 şi cursurile de masterat ale National Film and Television School din Londra, departamentul Regie de fictiune, in anul 2008. Este regizorul si scenaristul mai multor filme de scurtmetraj, de fictiune si documentare, selectate in diverse festivaluri internationale. Atat in fotografii, cat si in filmele sale, Marius Olteanu urmareste mecanismele umane de intelegere si depasire a unor momente sau experiente dificile.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera