Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Strada de C'Arte (Festivaluri - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri

Timp de nouă zile, începând cu 21 septembrie, ora 17:00 şi până în 29 septembrie, ora 20:30, bucureştenii şi vizitatorii capitalei pot beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu se transformă într-o zonă pietonală, găzduind unul dintre cele mai mari târguri de carte în aer liber din Bucureşti. 14 edituri şi librării, expoziţii de arhitectură, proiecţii de filme, concerte live de blues şi jazz, seri de poezie, dezbateri şi ateliere de pictură şi desen dedicate copiilor fac parte din programul festivalului.

În Aula BCUB vor fi proiectate filme româneşti cu participarea unora dintre regizori sau scenarişti, toate cu intrare liberă. Pentru cei care vor să se recreeze, organizatorii au pregătit terase efemere, o flotă de biciclete şi internet wireless gratuit în tot perimetrul STRADA DE C’ARTE, graţie hotspot-urilor oferite de ORANGE. Cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul pentru Management şi Dezvoltare Durabilă, vor putea participa la ateliere de modelaj şi desen, precum şi la concursuri de pictură şi imprimare pe materiale textile pe Strada Copiilor. 

“Ca şi anul trecut propunem vizitatorilor tururi ghidate prin clădirile bibliotecii, spaţii cu o istorie impresionantă, recent restaurate şi extinse. Anul trecut, peste 2.000 de vizitatori au participat la aceste tururi ghidate, care au loc imediat după terminarea programului obişnuit al bibliotecii”, a precizat  Mireille Rădoi.

Dezbaterea “Educaţie la firul ierbii”, pe tema “Vrem o ţară verde sau una neagră? Avem doar una. Cum procedăm?”, va aduce faţă în faţă decidenţi politici şi membri ai societăţii civile. În paralel, IMDD organizează campania “Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!” pe Strada copiilor pentru facilitarea accesului la educaţie pentru copiii proveniţi din familii defavorizate.  

Pentru mai multe detalii legate de conţinutul şi programul manifestării, vizitaţi site-ul www.stradadecarte.ro. Începând cu 21 septembrie site-ul se va actualiza în fiecare seară cu imagini şi informaţii de peste zi. 


Articole despre Strada de C'Arte

La plimbare pe Strada de C'Arte

La plimbare pe Strada de C'Arte

Strada de C'Arte este unul dintre evenimentele cu talc care a inceput in acest week-end, impartind locul pe podium cu Zilele Bucurestiului, deschiderea Muzeului Antipa si alte intamplari culturale care...

citeste tot articolul|19 Septembrie 2011

Strada de C'Arte, festival de carte si arte

Strada de C'Arte, festival de carte si arte

Printre atatea evenimente si festivaluri cu muzica, mancare, film si moda, ne bucuram sa va anuntam un festival de carte si toate cele 7 arte, numit sugestiv Strada de C'Arte...

citeste tot articolul|15 Septembrie 2011

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera