Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Simfonii de vara (Clasic, Concerte, Festivaluri - Parcul Coltea, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Clasic Concerte Festivaluri

În Parcul Colţea, din centrul Capitalei, a început o nouă ediţie a Festivalului „Simfonii de vară”, un eveniment unic în Bucureşti. Acesta se va desfăşura timp de patru luni, perioadă în care iubitorii de muzică clasică pot asculta arii şi simfonii celebre, interpretate de artişti de renume.

Anul acesta, Festivalul de muzică clasică „Simfonii de vară”, organizat de Primăria Sectorului 3, a ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Prin intermediul acestei manifestări unice în Capitală, autorităţile locale din sectorul 3 doresc să promoveze muzica de calitate şi, în acelaşi timp, să aducă în aer liber spectacole pe care mulţi iubitori de muzică clasică le-ar putea vedea doar în sălile în care nu pot avea acces, din cauza biletelor prea scumpe.  Festivalul a debutat în acest weekend, iar până pe 25 septembrie îi aşteaptă pe toţi bucureştenii, iubitori de muzică clasică şi nu numai, în Parcul Colţea (Bulevardul I.C. Brătianu nr. 1A - staţia de metrou Universitate), să asiste la o serie de 38 de concerte. În această perioadă, pe scena din micul parc de lângă spitalul cu acelaşi nume vor urca artiști renumiți ai scenei românești și internaționale: cvartetele Bella Musica şi Passione, Brass Quintet București și mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc, corul de copii și tineret Symbol, grupurile vocale Lyris şi Acapella, cvartetul BladeStrings, Angely’s Symphonic & Corul Divina Armonie, dirijat de Marius Firca, și Orchestra Sinfonia București, sub bagheta maestrului Florin Totan. Totodată, iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia de a participa la proiecte muzicale prezentate în premieră în acest spațiu: Bucharest Ladies Orchestra, dirijată de Ozana Barabancea, Mihai Neniță Free Experience, Alexandra Ușurelu & Muse Orchestra, Monica Anghel și Andrei Tudor Band.

Organizatorii le-au mai pregătit bucureştenilor o surpriză. Pe 20 iunie, a doua zi de Rusalii, şi pe 15 august, cu ocazia marii sărbători Adormirea Maicii Domnului, vor avea loc două evenimente speciale. Astfel, pe 20 iunie va fi organizat un concert susținut de Symphactory Orchestra, sub bagheta renumitului dirijor Tiberiu Soare, împreună cu Analia Selis și Mariano Castro. Pe data de 15 august, publicul va putea urmări un spectacol susţinut de Corala bărbătească Te Deum Laudamus.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera