Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Romi pentru Romania (Expozitii, Vernisaje - Muzeul Culturii Romilor, Bucuresti)

Cand:
Tip/Categorie:
Expozitii Vernisaje

Joi se deschide expoziția „Romi pentru România”  la viitorul Muzeu al Culturii Romilor, pe Drumul Săbăreni nr. 101-125.

În limbaje variate de exprimare, prin fotografii, texte, înregistrări audio și video, expoziția  „Romi pentru Romania” evidențiază contribuții valoroase aduse de romi începând cu anul 1595 și până în prezent. Expoziția se concentrează asupra personalităților rome cu merite deosebite în viața societății românești, precum sociologi, artiști, activiști, profesori, meșteșugari, muzicieni și alte personaje despre care se știe prea puțin sau despre care uităm că sunt romi. Intrarea este liberă.

Una dintre atracțiile expoziției este  o cameră de audiții cu înregistrări ale lăutarilor romi de succes care au contribuit la îmbogățirea muzicii românești și la notorietatea ei în afara granițelor. De la Expozițiile Universale de la Paris, până la  Ateneu sau Expoziția Internațională de la New York, sunt oameni care au impresionat marile scene ale lumii. Pentru a celebra și a pune sub lumina reflectoarelor muzica autentică a lăutarilor, pe 28 noiembrie, la expoziția „Romi pentru România” va cânta  Taraful Leonard Iordache. Taraful îl are în componență, la țambal, pe fiul celebrului Toni Iordache, Leonard Iordache, iar la acordeon pe nepotul vestitului Fărâmiță Lambru, Justin Băcău. Îi vor acompania: Răducan Vasile la voce, Costel Cocoș la vioară și Ghiță Coadă la contrabas.


Articole despre Romi pentru Romania

Viitorul Muzeu al Culturii Romilor gazduieste expozitia Romi pentru Romania

Viitorul Muzeu al Culturii Romilor gazduieste expozitia Romi pentru Romania

Viitorul Muzeu al Culturii Romilor gazduieste incepand de joi 28 noiembrie expozitia " Romi pentru Romania " unde veti putea afla mai multe despre contributii valoroase aduse de romi incepand...

citeste tot articolul|26 Noiembrie 2013

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera