Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

hot pe metropotam Realismul magic si propriile fantasme: atelier experiential (Workshops - Respiro Lounge, Bucuresti)

Cand:
Tip/Categorie:
Workshops

„Era tot ce mai rămăsese dintr-un trecut a cărui nimicire nu ajungea să se consume, deoarece continua să se nimicească indefinit, consumându-se pe dinăuntru, sfârşindu-se în fiecare clipă, dar neajungând niciodată să se sfârşească pe deplin”, scria cu al său condei inconfundabil Gabriel Garcia Marquez, într-unul dintre romanele care au captat caracterul realismului magic, „Un veac de singurătate”.

Realismul magic este un curent artistic care caracterizează literatura şi artele ce îmbină lumea reală, palpabilă, cu un ,,element ireductibil”, ireal, aparţinând uneori lumii onirice.

Realitatea este un joc diferit pentru fiecare dintre noi; unii o percep ca o lume lipsită de credință și speranță, în timp ce alții nu pot trăi fără sacralitate.

Dar ce e real până la urmă?

Inima ta care bate, zâmbetul mamei tale, nemulțumirea managerului tău, vacanța din care tocmai te-ai întors, anotimpul în care te afli?

Și dacă este, cât este real și cât este fantasmă?

Freud descria fantasma ca pe un scenariu imaginar în care oricare dintre noi este personaj principal și care, într-o formă deghizată sau deformată, prin intermediul unei reverii, se conturează împlinirea unei dorințe inconștiente.

Te invit la acest atelier, unde vom explora împreună realitatea ta, dorințele și visurile tale, poate chiar fantasmele tale și măsura în care ele aduc echilibru, armonie și recunoștință în viața ta.

Pentru această experiență, ne vom folosi de culori, sunet, carduri metaforice, utilizând terapia prin artă, meditații creative, și alte provocări menite să te energizeze, să creeze un cadru în care să interacționezi cu ceilalți, dar și să pornești în drumul către tine.

Experiența la care te invit este una ludică și cu puțin noroc, benefică, cu atmosferă relaxantă, într-un cadru securizant, cu muzică, limonadă și iz de vară.

Te voi însoți în călătoria ta, eu:
Gina Ilie, psiholog clinician sub supervizare, art-terapeut, psihoterapeut experiențial-unificator, psihosexolog, consilier pentru dezvoltare personală, autoare a cărții „Art-terapia și dezvoltarea personală la adolescenți”, editura SPER și fondatoare a Centrului de Consiliere și Dezvoltare Personală, Elan Therapy.
Și... dincolo de toate aceste titulaturi, eu, omul curios de tine, despre tine, pasionat de artă și muzică și cu crezul că (încă) se poate trăi frumos!

Taxă de înscriere = 50 lei

* Taxa pentru eveniment acoperă plata lectorului și susține activitatea Asociației Respiro. Îți mulțumim!

* CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere!


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera