Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Odoare dintr-un sipet nestiut (II) (Expozitii - Muzeul Taranului Roman, Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Expozitii

Muzeul National al Taranului Roman va invita vineri, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul Odoare dintr-un sipet nestiut (II) – Marius Matei / portul banatean.

Cea de a doua expozitie din ciclul „Odoare dintr-un sipet nestiut” va fi dedicata costumului popular din zona Banatului de campie.

Daruim, deci, privirii vizitatorilor nostri, un fond exceptional de port din colectia etnografica a tanarului Marius Matei din Giroc, jud. Timis, localitate rurala ce va deveni, intr-un viitor nu foarte indepartat, un cartier al Timisoarei. Prin tot ceea ce face, Marius Matei incearca sa salveze ceea ce inca mai reprezinta valoare etnografica in satul lui si sa demonstreze ca realitatea nu coincide intotdeauna cu ceea ce sta scris in unele carti de specialitate despre subzonele etnografice Timisoara, Lugoj, Buzias si Ciacova.

Colectia de port a lui Marius Matei este alcatuita din costume intregi de femeie si de barbat, mai ales de sarbatoare, compuse cu mare acuratete in respectarea fidela a traditiei locale, podoabe si bijuterii taranesti de valoare, acoperitori ceremoniale pentru cap (cepse, celme) de o rara frumusete, stergare de invalit pentru nunta, dar si piese de port disparate, de secol XIX, foarte bine restaurate si pastrate.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.

Intrarea este libera.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera