Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Noaptea Cartilor Deschise (Alte-evenimente, Targuri - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Alte-evenimente Targuri

Noaptea Cartilor Deschise este un eveniment care marcheaza Ziua Mondiala a Cartii. Mii de carti vor fi deschise si desfasurate pe toata strada Lipscani din Bucuresti.

Totul se va desfasura pe 23 aprilie, incepand cu ora 20.30 si pana tarziu in noapte, de la intersectia cu strada Smardan pana in Calea Victoriei.

Organizatorii ii vor invita pe toti trecatorii sa isi aleaga una sau mai multe carti dintre cele peste 3 000 daruite de Editura Litera, unul dintre organizatori. 


Articole despre Noaptea Cartilor Deschise

Noaptea Cartilor Deschise, de la eveniment cultural la scandal international

Noaptea Cartilor Deschise, de la eveniment cultural la scandal international

V-am zis deja cum s-a vazut Noaptea Cartilor Deschise prin ochii nostri, nu mai insistam asupra celor intamplate in Centrul Vechi. Observam insa ca evenimentul care s-a dorit a fi...

citeste tot articolul|25 Aprilie 2013

Cum a fost la Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi - poze si impresii

Cum a fost la Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi - poze si impresii

Pe cat de entuziasmati am pornit catre Noaptea Cartilor Deschise din Centrul Vechi , pe atat de dezamagiti ne-am intors. Si cu mana goala, deci plusam cu o mica frustrare...

citeste tot articolul|23 Aprilie 2013

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi cu peste 3.000 de carti gratis

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi cu peste 3.000 de carti gratis

Anul acesta, data de 23 aprilie, care marcheaza Ziua Mondiala a Cartii , va fi sarbatorita intr-un mod inedit in Bucuresti, la Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi . Organizatorii...

citeste tot articolul|22 Aprilie 2013

Evenimente promovate pe Metropotam

3 comentarii

Noaptea Cartilor Deschise
claudia
#1 -

Carti pe Lipscani

O idee foarte draguta, nu stiu daca este primul an cand se pune in practica la noi. Mediatizarea evenimentului cred ca a fost destul de buna, iar imaginile vehiculate pe internet foarte simpatice, cu cartile ''aruncate'' pe strada si frumos luminate...
Se adunasera destul de multi oameni pe Lipscani, in jur de orele 18.30-19.00, sa urmareasca cum cativa tineri imprastiau cartile pe jos. nu am ramas pana la momentul inaugurarii, dar probabil ca lumea s-a imbulzit si mai mult in momentul in care s-a taiat panglica.

Noaptea Cartilor Deschise
Geo
#2 -

Epic fail

O initiativa preluata din alte tari (unde lucrurile s-au desfasurat frumos) care s-a prapadit pe straduta cu carti aruncate. A fost mai urat decat la promotiile la ulei, nu mi s-a parut un mod de a incuraja lectura, ci de a compara o librarie cu un supermarket. Am plecat in momentul in care prima carte a fost calcata in picioare.

Noaptea Cartilor Deschise
Ada
#3 -

carti maltratate

Ma bucur din suflet ca un astfel de eveniment a avut loc in Bucuresti si ca am putut participa impreuna cu fiica mea. Imaginea cartilor deschise a fost deosebit de sugestiva, in special momentul in care peste ele au fost presarate lanternute concomitent cu lasarea serii. Pacat ca numarul cartilor a fost foarte mic in comparatie cu numarul participantilor, ceea ce a dus la haos in momentul in care oamenii au navalit efectiv in dorinta de a apuca o carte. Am steptat efectiv doua ore jumatate si reactia oamenilor a fost accentuata si de asteptarea prea lunga. Consider ca promovarea gresita a orei de incepere (ora 18 in loc de 20:30) precum si modalitatea de expunere pe un spatiu prea mic a unui numar limitat de carti in paralel cu publicitatea exagerata au dus la esecul acestui eveniment care putea fi cu adevarat aniversar pentru iubitorii de lectura. E tipic romanesc sa facem putin, sa ne laudam prea mult si sa navalim ca turbatii fara sa mai tinem cont de nici o norma de conduita. Ma gandesc daca in locul cartilor ar fi fost flori, ce ar mai fi ramas din ele.. Poate ca la anul va fi mai bine (speranta moare ultima).
- Barbu Elena

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:
  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera