Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2013 (Filme, Proiectii - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Filme Proiectii

Noaptea de vineri, 20 septembrie, este rezervată Filmelor Românești.

În cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului de mare succes Noaptea Albă a Filmului Românesc, spectatorii vor avea parte de un program alcătuit atât din producţii recent lansate pe marile ecrane, recompensate pe plan internațional sau care s-au bucurat de succes la public, cât și din filme clasice, care au influențat generații de artiști. Din selecție nu lipsesc nici documentare originale saucele mai bunescurtmetraje româneşti ale anului 2013.

Și în acest an, în cadrul Nopții Albe, bucureștenii vor avea parte de o surpriză: Lupu, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustață, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie. Filmul despre o călătorie suprarealistă a unui adolescent în lumea morții și a dragostei a fost prezentat recent în competiția Festivalului de Film de la Sarajevo. În distribuție se regăsesc actorii Mihai Vasilescu, Ada Condeescu, Costel Cașcaval, Carmen Ungureanu și Sergiu Nicolaescu.

Un alt debut regizoral inclus în programul Nopții Albe este și cel al Iuliei Rugină, Love Building. Distins cu Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul Internațional de Film B-EST și avându-i în rolurile principale pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, Love Building va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Nopții. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.

Poziţia copilului(r. Călin Peter Netzer), premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și desemnat să reprezinte România la Premiile Oscar de anul viitor, Sunt o babă comunistă, cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu Luminița Gheorghiu în distribuție, sau Și caii sunt verzi pe pereți, o poveste tragico-comică despre iluzia îmbogățiriiîn România, în regia lui Dan Chișu, fac parte din programul evenimentului.

Noaptea Albă a Filmului Românesc a pregătit cinefililor și o selecție a celor mai proaspete scurtmetraje, printre care Cao umbră de nor, în regia lui Radu Jude, desemnat anul acesta Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo si la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), Claudiu și crapii (r. Andrei Tănase), Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri), În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu) – recompensat cu Premiul Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes 2013, My Baby (r. Luiza Pârvu) sau Bad Penny (r. Andrei Cretulescu).

Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Numărul de spectatori înregistrați la edițiile precedente dovedesc faptul că evenimentul organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

Anul trecut, peste 8500 de spectatori s-au bucurat de filmele din programul Nopții Albe.

Spectatorii sunt așteptați la proiecțiile de film din locațiile Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Ţăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei | 4, Biblioteca Centrală Universitară (Strada de C’Arte).

Programul de la CinemaPRO:

Primul film care va rula la CinemaPRO în cadrul evenimentului, de la ora 22:00, Love Building, aduce și debutul regizoral, în programul Nopții Albe, al Iuliei Rugină. Distins cu Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul Internațional de Film B-EST și avându-i în rolurile principale pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, Love Building va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Nopții. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei psihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.

De la ora 24:00, toți cei care îndrăgesc filmele bune pot viziona filmul Sunt o babă comunistă, cel mai recent film lungmetraj al regizorului Stere Gulea, cu o distribuție de excepție formată din Luminița Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu și Alexandru Potocean.Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Biletele pentru Noaptea Albă a Filmului Românesc pot fi achiziţionate de la casa de bilete CinemaPRO, la preţul de 9 lei, de vineri, 13 septembrie.

Programul de Biblioteca Central Universitara

Noaptea Albă a Filmului Românesc, Aula

19:00-20.30  Proiecţie film Tatăl Fantomă (regia Lucian Georgescu)
21:00-23.30  Proiecţie film Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete)

Noaptea Albă a Filmului Românesc
Luminiţa Gheorghiu, Margareta Pâslaru şi Nae Caranfil - celebraţi la cea de-a patra ediţie
Vineri, 20 septembrie, la Muzeul Țăranului vă așteptăm la:

18.00: Moromeții, 1988 (Studioul Horia Bernea)
21.00: Un film cu o fată fermecătoare, 1966 (Studioul Horia Bernea)
23.00: È pericoloso sporgersi, 1993 (Curte)

Program Dianei 4
 
20:00 - Aici. Adica acolo
21:30 - Turn off the lights
23:00 - 8 martie
- intrarea libera

Articole despre Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2013

Noaptea Alba a Filmului Romanesc se tine la Bucuresti pe 20 septembrie

Noaptea Alba a Filmului Romanesc se tine la Bucuresti pe 20 septembrie

Noaptea Alba a Filmului Romanesc a ajuns la editia cu numarul 4 si se organizeaza pe data de 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Taranului Roman,...

citeste tot articolul|05 Septembrie 2013

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.


Recomandari evenimente


d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera