Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Fluidic - Luis Fernandez Pons si Jasmina Llobet (Spectacole - Galeria U.N.A. , Bucuresti)

Cand:
Tip/Categorie:
Spectacole
Proiectul FLUIDIC propune o serie de expozitii in Berlin si Bucuresti, al caror segment coincident il constituie o anumita atitudine conceptuala comuna: jocul, exersat ca metoda analitica, ca practica deconstructiva a unor formule stereotipe de gandire sau perceptie.

Cele doua serii de expozitii in dialog nu cauta sa alature lucrari sub termen de reprezentativitate geografico-culturala (arta germana/romana). Propun insa un modus operand comun: jocul reflexiv, critic, angajat in analiza structurilor sociale si mentalitare, in care ia nastere.

In diferitele medii angajate  - lucrari cu caracter performativ, participativ, lucrari video sau instalatii - sunt analizate mecanisme politice, modele de (auto)reprezentare, clisee de perceptie.

Lucrarile exerseaza suspiciunea fata de solutii definitive si asertiuni implacabile. "Ludicul" functioneaza ca metoda de semnalare, de comentare si re-conceptualizare a unor conjuncturi sociale si a cliseelor de interpretare a lor (Patrick Jambon).  Nu in vederea obtinerii un product final, fara o intentionalitate expozitiva sau un discurs predeterminat, lucrarile provoaca, prin actiuni ce lasa loc intamplarii, neasteptatului, o conjunctie intre experimente subiective si statementuri sociale (Jasmina Llobet, Luis Fernandez Pons).

In experimente performate, jocul simuleaza autoritatea: o neutralizeaza prin citare (Julien Coullieux) sau si-o asuma prin transfer (Bankleer).
Stereotipuri de gandire sau perceptie sunt deconstruite cu propriul lor instrumentar, in experimente anarhice, absurde, burlesti (BBB Johannes Deimling). Jocul devine o strategie experimentala, prin care sunt inscenate probleme mentalitare fictive, intr-un mediu social concret. Sachs und Hoefner construiesc si rezolva in abstract, problemele pe care si le pun, deconspirand crize sociale subiacente.

FLUIDIC propune mai curand o metoda discursiva, decat un continut conceptual predeterminat.

Curatori: Marta Jecu, Simona Soare

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera