Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

hot pe metropotam Festivalul International al Barcilor cu Vasle (Festivaluri - Tulcea)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Festivaluri

În 2012, Festivalul are o anvergură internațională, prin includerea sa în proiectul “Danube connection. Story and Glory”, dezvoltat în contextul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Principale obiective ale festivalului se subordonează creșterii vizibilității proiectelor de dezvoltare neintruzivă a Deltei Dunării și de sprijinire a turismului de calitate, făcut sustenabil și responsabil.

Sâmbătă, 1 septembrie

12:00 - 12:30               Deschiderea oficială a festivalului (Faleză)

Trei campioni olimpici români ai sportului cu vâsle - Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov - vor face o demonstraţie de „tras la rame“ în canotcă, pe Dunăre, pe traseul Şantierul Naval – Pontonul Festivalului (Pontonul Administrației Portului Tulcea). Cursa va fi urmărită de la nivelul apei și transmisă video în direct. (Faleză-Ponton)

Cuvânt de deschidere (Faleză-Ponton)

12:30 - 13:00               Deschiderea oficială a Târgului proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

Târgul proiectelor va fi deschis vizitatorilor în zilele de 1 septembrie (12:00 – 18:00) şi 2 septembrie (10:00-18:00). Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei, proiecte de realizare infrastructură și de promovare a turismului lent etc.

12:00 - 18:00               Slow Fish - Demonstrații culinare cu preparate din pește (Faleză)

13:30 - 16:30               Danube Connection - Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – COMPETIȚIE ECHIPE TULCEA (lacul Ciuperca)

(concurează echipe formate din: reprezentanți ai instituțiilor din Tulcea și ai companiilor private locale, jurnaliști, artiști și amatori ai sportului cu vâsle, echipa Rowmania condusă de Ivan Patzaichin etc.)

16:00 – 19:00              Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză - Ponton). Peste 100 de participanți la TID vor sosi sâmbătă la Tulcea, pentru 2 zile. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe). Cele mai interesante bărci vor fi expuse într-o zonă specială.

16:00 – 18:00              Spectacolul Comunităţilor Locale I (Faleză-Scenă)

Promovarea diversităţii etnice, lingvistice şi culturale a minorităţilor din Dobrogea de Nord. Fiecare comunitate locală va prezenta un moment artistic (ansambluri de muzică şi dans) de aproximativ 15 minute.

16:30 - 18:30               Masă rotundă cu tema “Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării“ (Hotel Esplanada)

Subiecte:

·         Turism responsabil: Rowmania, un proiect pilot; importanța unei infrastructuri de turism coerente și funcționale; avantaje pentru comunitate și beneficii pentru turiști

·         Acțiunea LEADER, prezentarea celor 5 GAL-uri din județul Tulcea și a planurilor de dezvoltare locală, sprijinul PNDR pentru asociere

19:00                           Festivitatea de premiere Concurs 10 + 1 (Competiţia Tulcea) și TID (Faleză - Scenă)

20:30 - 22:00               Concert Rock`n` Row – BANDIDOS (Faleză-Scenă)

Proiecţie de film (Piaţa Civică)         

Duminică, 2  septembrie

10:00 - 18:00               Târgul proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării (pe Faleză, în dreptul ARBDD)

Participă peste zece organizaţii nonguvernamentale şi instituţii care derulează proiecte de dezvoltare durabilă cu impact în zona Deltei, proiecte de realizare infrastructură și de promovare a turismului lent etc.

11:00 - 12:30               Concert al Fanfarei Valurile Dunării din Galaţi (Faleză-Ponton)

11:00 - 18:00               Slow Fish - Demonstrații culinare cu preparate din pește (Faleză)

12:00 - 13:00               Competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele din localităţile Deltei (Plecare: Pontonul Festivalului, Startul: Mila 36, Sosire: Pontonul Festivalului).

13:00                           Festivitatea de premiere a câştigătorilor Competiţiei “Ivan Patzaichin” (Faleză-Scenă)

15:00 –16:30               Danube Connection - Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri - COMPETIȚIE ECHIPE VIENA, BRATISLAVA, BUDAPESTA, TULCEA, TID (lacul Ciuperca)

17:00 – 19:00              Spectacolul Comunităților Locale II (Faleză-Scenă)

17:30                           Festivitatea de premiere - Danube Connection - Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 (Faleză-Scenă)

20:00 – 23:00              Concert Rock`n` Row – PARTIZAN (Faleză-Scenă)

Proiecţie de film (Piaţa Civică)

 


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:
  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera