Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

hot pe metropotam Cultura bate criza - Solomon Marcus (Conferinte - Biblioteca Centrala Universitara, Bucuresti)

Cand:
Tip/Categorie:
Conferinte
Seria de conferinţe publice Cultura bate criza continua printr-o intalnire cu matematicianul si omul de ampla cultura umanista, academicianul Solomon Marcus. Conferinţa are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Bucuresti.

Invitatul va răspunde acestei vechi „provocări” şi, desigur, întrebării dacă mai este ea valabilă în zilele noastre. Ca om de teatru, Ionesco se referea in primul rand la raportul dintre spectacol şi ştiinţa modernă. Putem adăuga acum că teatrul este atât o lume în sine, cât şi o reprezentare a lumii în general; modul in care le privim pe amândouă depinde inevitabil de progresul ştiinţei şi al tehnologiei. În plus, spectacolul a devenit astăzi un model - sau o paradigmă, spune Solomon Marcus -, pentru intreaga noastră viaţă socială; mai mult, se poate vorbi chiar şi de un teatru al ştiinţei.

Întalnirea va fi moderata de Sorin Alexandrescu, profesor la Universitatea din Bucuresti şsi initiator al proiectului. Momentele de respiro vor fi asigurate de violoncelistul Stefan Cazacu.

Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera