Te ocupi de acest eveniment
Promoveaza-l !

Cu minele curate (fotografie) (Expozitii - Bucuresti)

Cand:
-
Tip/Categorie:
Expozitii

Vernisaj: luni, 26 aprilie 2010, in Pasajul Universitatii incepand cu ora 10:00

Expozitia are drept scop informarea publicului cu privire la mineritul de uraniu din Romania si impactul social si de mediu al inchiderii minelor de uraniu in ultimii ani. 

Industria nucleara, dependenta de exploatarea uraniului, a reprezentat atat  in perioada comunista cat si in prezent o forta economica capabila sa marginalizeze alternativele de dezvoltare durabila, mai ales pentru tarile in curs de dezvoltare. Fotografiile realizate ne prezinta un spatiu mort al Romaniei, peisaj dezolant si secretomanie, urmare a celor peste 25 de ani de exploatare.  

Fotografiile au fost realizate de Mihai Stoica, in comunele Baita Plai (judetul Bihor) si Ciudanovita (judetul Caras Severin), unde minele au fost inchise, si in comuna Crucea (judetul Suceava). 

Nu am ales intamplator data de 26 aprilie 2010, zi in care milioane de oameni din intreaga lume comemoreaza 24 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobil. Actiunea noastra va incepe in aceasta zi in Pasajul Universitatii si va dura timp de o saptamana.


Evenimente promovate pe Metropotam

Nici un comentariu inca

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Recomandari evenimente

Bucuresti:

  • #staysafe
vezi toate evenimentele

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera